Ο Λιρόι Φικ, κάτοικος του Μίσιγκαν έχοντας κερδίσει 2 εκατομμύρια δολάρια στο κρατικό λαχείο, προκάλεσε τη δημόσια οργή, μιας και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα κουπόνια κοινωνικής πρόνοιας.

Ο πενηνταεννιάχρονος κέρδισε το λαχείο από την αντίστοιχη τηλεοπτική εκπομπή του κρατικού λαχείου, στο Μίσιγκαν. Οδηγεί Audi κάμπριο, αλλά πάραυτα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Michigan Bridge Card, μία ηλεκτρονική κάρτα που εκδίδεται για τους άπορους.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν τον προσέγγισε δημοσιογράφος από τηλεοπτική εκπομπή και κατά τη διάρκεια συνέντευξης ήθελε να του εξηγήσει για ποιο λόγο τη χρησιμοποιεί ακόμα. Η αποστομωτική απάντησή του ήταν ότι από μια μεριά είναι δίκαιο, ακριβώς εξαιτίας του τρόπου της φορολογίας.

Από την άλλη, το τμήμα ανθρώπινων πόρων του Μίσιγκαν, αποφάνθηκε ότι νομικά δικαιούται τη κάρτα, μιας και τα κέρδη του λαχείου δεν θεωρούνται εισόδημα, άρα πρακτικά είναι άνεργος.

Σύμφωνα με τη Detroit Free Press, η νομοθετική αρχή του Μίσιγκαν επιμελείται του θέματος με ταχύς ρυθμούς ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοιου είδους αδικίες.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook