Τελευταία ενημέρωση :12:15

Προσκλητήριο  εθνικής συνεννόησης για να βγούμε από την Κρίση απήυθυνε από τα Χανιά όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης με δηλώσεις στα ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως πιστεύει \” ότι τελικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα ανταποκριθούν προς την έκκληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ορίσουμε το κοινό πεδίο της συλλογικής μας προσπάθειας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα . Δεν ζητούμε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνευθύνει η συνενοχή., ούτε επιδιώκουμε τον εγκλωβισμό τους σε μια προσπάθεια να διώξουμε από πάνω μας την κυβερνητική ευθύνη. το αντίθετο. Επιδιώκουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ορίσουμε το αυτονόητο δηλαδή την κοινή προσπάθεια να λύσουμε προβλήματα και να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο και φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα χωρίς εκπτώσεις με  την αναγκαία τόλμη και αποφασιστικότητα. Πιστεύω οτι θα ανταποκριθούν παρά τις σκοπιμότητες ,γιατί το αίτημα δεν είναι κυβερνητικό είναι εθνικό και το υπερασπίζεται το σύνολο του ελληνικού λαού.\”

Επίσης ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε οτι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που εκπροσωπεί \”σήμερα την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης. 10 μέρες που συγκλόνισαν και τη χώρα μας που ζούσε υπό κατοχή, 10 μέρες που συνέβαλαν καταλυτικά σε μια άλλη πορεία του πολέμου. Δέκα μέρες του Μαΐου του 1941 επιβεβαίωσαν οτι ο ελληνικός λαός , ο κρητικός λαός όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο , ουσιαστικά ενωμένοι επαναβεβαιώνουν τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, επαναβεβαιώνουν με τον ηρωισμό και την ανδρεία τους τις αξίες της ελευθερίας της δημοκρατίας , τις εθνικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.\”

Και κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μπεγλίτης σημειώνοντας χαρακτηριστικά οτι \” Και η μνήμη είναι επίσης μια αντίσταση, όπως ο κρητικός και ο ελληνικός λαός σε όλη την επικράτεια αντιστάθηκε στην ναζιστική κατοχή έτσι μέσα από τη μνήμη αντιστεκόμαστε πάντα σε κάθε ολοκληρωτισμό ,αντιστεκόμαστε στην κρίση, αντιστεκόμαστε στα προβλήματα.70  χρόνια μετά, πολλές χώρες στην Ευρώπη  αλλά και η χώρα μας βιώνουν μια πολύπλευρη κρίση. Πιστεύω οτι και πάλι σήμερα θα δώσουμε αγώνες, θα κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια να υπερβούμε αυτή τη κρίση. Εξάλλου έχουμε παράδοση και εθνικής ενότητας και εθνικής συνεννόησης. Αυτό το μάθημα μας το δίδαξαν οι συμπολίτες μας οι Κρήτες που μέσα από την ευρύτερη εθνική ενότητα μέσα από την ευρύτερη εθνική αντίσταση πάλεψαν τις δυνάμεις του ναζισμού.\”

Σημειώνεται οτι οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού  Εθνικής Άμυνας έγιναν μετά το πέρας της δοξολογία στην Μητρόπολη Χανίων όπου και παραβρέθηκαν ο Αιρετός Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων οι βουλευτές του νομού  ο δήμαρχος Χανίων και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών του νομού.

Flashnews.gr/Α. Γερακάκης

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του Flashnews εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook