Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, ετών 32, εξελέγη νέος δήμαρχος Μυκόνου. Είναι από τους νεαρότερους σε ηλικία δημάρχους της χώρας και θα διοικεί το όμορφο κυκλαδονήσι για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης» επικράτησε του αντίπαλού του, Αντρέα Φιορεντίνου, με 221 ψήφους διαφορά.

Οι κάτοικοι της Μυκόνου επέλεξαν να δώσουν τόπο στα νιάτα εκλέγοντας ως πρώτο πολίτη του νησιού έναν νέο δικηγόρο με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά. Βασικός σκοπός του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, είναι ο δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά και να ηγηθεί των προσπαθειών της τοπικής κοινωνίας για περισσότερη ανάπτυξη.

Ενωμένοι, όλοι μαζί οι Μυκονιάτες, υποδέχθηκαν με βεγγαλικά και εν μέσω επευφημιών, χειροκροτημάτων και τραγουδιών τον νέο δήμαρχο, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο εναγκαλισμός του Κωνσταντίνου Κουκά με την ασκούσα καθήκοντα δημάρχου Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία ανέλαβε τα ηνία του δήμου και αντιμετώπισε ικανοποιητικά τα προβλήματα μετά το ξέσπασμα ενός οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Όσον αφορά την πορεία του νέου δημάρχου στα δημόσια πράγματα, ο Κωνσταντίνος Κουκάς σε ηλικία 28 ετών αναδείχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο και μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έκανε την πρακτική του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θήτευσε ως σύμβουλος σε δύο υπουργεία. Παράλληλα ασκεί μάχιμη δικηγορία τα τελευταία επτά χρόνια.

mykonolivetv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook