Δεύτερος σε σταυρούς σε όλη την Ελλάδα για την Ευρωβουλή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής έρχεται (στο 7,8% της επικράτειας) ο πατέρας του δολοφονηθέντος έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος.

Στο δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η Χρυσή Αυγή όταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Λάμπρου Φουντούλη σημείωνε: «Ο κ. Λάμπρος θεώρησε ιερή του υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα αυτόν εις μνήμη του Γιώργου μέχρι την τελική δικαίωση.Από την πρώτη στιγμή της θυσίας είχε δηλώσει:

"Είμαι περήφανος για τις Ιδέες του και τον Πατριωτισμό του Γιώργου. Είδα πως έβαλε τα στήθια του μπροστά ανοίγοντας τα χέρια για να προστατεύσει τα αδέρφια του. Δεν είμαι εγώ που θα ακυρώσω τις ιδέες και τα πιστεύω του. Εγώ ξέρω τι λεβέντη μεγάλωσα με τις αξίες και τις αρχές που με μεγάλωσε και εμένα ο πατέρας μου. Τις ίδιες αξίες μεταλαμπάδευσα και εγώ στο παιδί μου. Έγινε ένας περήφανος ΕΛΛΗΝΑΣ που ήθελε να ζήσει σε μια καλύτερη ΕΛΛΑΔΑ. Χωρίς κλέφτες απατεώνες λωποδύτες που βλέπουν τους Έλληνες σαν αριθμούς και τους ρημάζουν τις ζωές όπως τους προστάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι που θεωρούν την Ελλάδα αποικία τους".

Ο ίδιος ο κ. Φουντούλης σε συνέντευξή του για την υποψηφιότητά του ανέφερε ότι κατέβηκε υποψήφιος με το κόμμα της ΧΑ καθώς μόνο, όπως έλεγε, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ενδιαφέρθηκε για τον γιο του και την οικογένεια που άφησε πίσω του.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή στο 94,3% της επικράτειας, φαίνεται ότι αποσπά ποσοστό 9,4% και βγάζει τρεις ευρβουλευτές.

iefimerida.gr