Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

\”Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αποτελεί ορόσημο στην πορεία της χώρας. Για πρώτη φορά κόμμα της Αριστεράς κατακτά την πρώτη θέση σε εκλογές όπου συμμετέχει όλος ο ελληνικός λαός. Είναι η ώρα της δικαίωσης για τους χιλιάδες αγωνιστές, για τις θυσίες του λαού μας.

Είναι ορόσημο για ολόκληρη την Ευρώπη. Την ώρα που οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού φουντώνουν τον ευρωσκεπτικισμό και τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα σ’ όλη την ήπειρό, στην Ελλάδα, τη χώρα που οι ευρωπαϊκές ελίτ επέλεξαν ως πειραματόζωο, ένα αριστερό κόμμα δίνει διέξοδο στην οργή και μετατρέποντας τη σε θετικό πολιτικό πρόγραμμα γίνεται το σύμβολο της αντίστασης και το φωτεινό παράδειγμα για κάθε προοδευτικό πολίτη.

Τη δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την κοινωνία την βλέπαμε παντού και καθημερινά. Τώρα αποτυπώθηκε και με τα εκλογικά αποτελέσματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης μέσα στον πανικό τους, προσπαθούν να αλλοιώσουν και να συσκοτίσουν τη λαϊκή βούληση, γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας.

Η εντολή του ελληνικού λαού είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο καταδίκασε τα δυο κυβερνητικά κόμματα, μειώνοντας τα ποσοστά τους κατά το ένα τρίτο, αλλά έδωσε τη δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός συνασπισμού εξουσίας που θα καταργήσει τα μνημόνια και θα προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού.

Η εμπιστοσύνη του λαού προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, όπου κατοικεί το ένα τρίτο του πληθυσμού και η πλειοψηφία των πολιτών από όλες τις παρατάξεις, συμπαρατάχτηκε με το ψηφοδέλτιο που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει τέρμα στη μνημονιακή διακυβέρνηση της.

Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων που την ασκούν είναι βροντερή. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύει τη χώρα για μακροπρόθεσμες επιλογές ούτε να ξεπουλά κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και οι παραλίες.

Ο σεβασμός στη βούληση του λαού και στο συμφέρον της χώρας επιβάλει τη γρήγορη και συντεταγμένη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook