Τον γύρο της γης σε χιλιόμετρα (περίπου 40.000) έκαναν οι σχεδόν 6000 δρομείς (5976 για την ακρίβεια) που έτρεξαν στα τρία πρώτα Run Greece του 2014 που έγιναν διαδοχικά σε Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης και Ιωάννινα με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ και τις τοπικές του Ενώσεις και μεγάλο χορηγό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την WIND.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μισά της φετινής διαδρομής της πιο πετυχημένης διοργάνωσης αγώνων πόλεων παρόλα αυτά τα νούμερα και τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν υπήρχε καν πριν δυο χρόνια.

Το Run Greece κατάφερε να κινητοποιήσει φορείς, να αλλάξει πόλεις, να βγάλει στους δρόμους μεγάλους και μικρούς και να περάσει όσο πιο έντονα γίνεται τα μηνύματα της άθλησης, της διασκέδασης της επιμονής, της ευγενούς άμιλλας αλλά και της αλληλεγγύης χάρις τις προσφορές της WIND σε κοινωφελή ιδρύματα και κοινότητες που έχουν την ανάγκη όλων μας.

Και είμαστε μόνο στα μισά αφού ακολουθούν η Καστοριά στις 21 Σεπτεμβρίου, η Αλεξανδρούπολη, από την οποία θα περάσει για πρώτη φορά ,στις 28 του ίδιου μήνα και τέλος η Πάτρα στις 12 Οκτωβρίου όπου και θα πέσει η αυλαία της φετινής μεγάλης και ξεχωριστής βόλτας.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένους αριθμούς που έφεραν αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα στα μισά του φετινού Run Greece προσδοκώντας ότι οι τρεις πόλεις που απομένουν θα τα ξεπεράσουν. Συγκεντρωτικά και για τους τρεις πρώτους αγώνες:

Προσφορές σε ιδρύματα (WIND) 21.000 Ευρώ
Τεχνικά μπλουζάκια WIND 7500
Δρομείς (σε 5 και 10 χλμ) 5976
Νερά 5000
Μπανάνες 2500
Παιδιά (αγ. παιδιών) 2000
Εθελοντές 600
Τροχαία 120
Ερ. Σταυρός 130
Κριτές 90