Ο φράχτης που θέλει να σηκώσει η ελληνική κυβέρνηση στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή παράνομων μεταναστών δεν αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Μπεσίρ Αταλάι, σε συνέντευξή του στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο για ευρωπαϊκά θέματα, «Europolitique».

\”Όπως μου εξήγησαν, ο φράχτης αποτελεί μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας ή κατά των Τούρκων πολιτών\”, πρόσθεσε.

Το θέμα του φράχτη είχε αποτελέσει το θέμα συζήτησης  κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Αταλάι με το Χρήστο Παπουτσή, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και θα επανέλθει στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην Τουρκία.

Σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. για την επανεισδοχή μεταναστών, ο Τούρκος υπουργός γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σύντομα οι δύο πλευρές θα περάσουν στο στάδιο των υπογραφών.