Κύκλωμα που εξαπατούσε καταναλωτές μέσω Διαδικτύου εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 31 και 29 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 40 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μετά από καταγγελίες καταναλωτών, χρήστες του Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακές αγγελίες, που υπήρχαν σε διάφορες ιστοσελίδες πώλησης προϊόντων, ζώων αλλά και υπηρεσιών, κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που διέθετε το παραπάνω κύκλωμα, προκειμένου να αποκτήσουν τα προϊόντα που έβλεπαν στις αγγελίες.

Τα μέλη του κυκλώματος στη συνέχεια έκανε αναλήψεις των χρημάτων χωρίς να αποστέλλει τα προϊόντα.

Μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 31 και 29 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 40 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλα δύο

Όπως είναι αναμενόμενο οι δηλωθείσες διευθύνσεις κατοικίας των εμπλεκομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν ψευδείς,  εκτός βέβαια  των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις.

Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η Αστυνομία εντόπισε σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής ένα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές.

Μετά από έρευνα στην οικία της 31χρονης συλληφθείσας κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, ένα τιμολόγιο της εφημερίδας, δύο χειρόγραφες σελίδες με καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις  και αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών και πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Το συμπέρασμα του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ότι το κύκλωμα δρούσε από το 2006.

Η υπόθεση διερευνάται παράλληλα και από την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook