Η αδιαφορία του ελληνικού κράτους για τους έλληνες μοναχούς που βρίσκονται σε ιστορικά μοναστήρια στα Παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως έχουμε ξαναγράψει στο newsbomb.gr, ζουν τον εφιάλτη καθημερινά λόγω των επιθέσεων από φανατικούς μουσουλμάνους της περιοχής.

Παρόλα αυτά, το ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δίνουν καμία σημασία και δεν κάνουν καμία παρέμβαση στους εκεί αρμόδιους φορείς, αφήνοντας τους φύλακες της ελληνικής κληρονομιάς μόνους τους να παλεύουν με τα «θηρία».

Πριν από λίγες μέρες, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι έλληνες μοναχοί είναι γυμνοί μπροστά στον κίνδυνο.

Στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Τιμόθεου που βρίσκεται ανάμεσα στη Βηθλεέμ και την Ιερουσαλήμ, ο ηγούμενος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης Ιερόθεος, έζησε για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο της εγκληματικότητας. Φανατικοί μουσουλμάνοι, αφού τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον τοποθέτησαν πάνω σε ξύλα, βάζοντάς του φωτιά για να τον κάψουν. Αν δεν περνούσαν εκείνη την ώρα κάποιοι ξένοι επισκέπτες της περιοχής, θα τον είχαν κάνει κάρβουνο…

Το φοβισμένο βλέμμα του ηγούμενου λέει περισσότερα από ότι ο ίδιος με λόγια: «Δεν είναι η πρώτη η φορά που συμβαίνουν τόσο ακραία φαινόμενα, έχω χάσει το μάτι μου από την βία τους. Θέλουν να “βάλουν στο χέρι” το μοναστήρι γιατί είναι μεγάλης ιστορικής αρχαιολογικής αξίας. Τα εδάφη εδώ τριγύρω ανήκουν σε μας, σε αυτό το μοναστήρι, τα αγόραζαν οι μοναχοί με τις οικονομίες τους και τώρα θέλουν να μας τα πάρουν με το “έτσι θέλω”.

Εγώ νιώθω μόνος μπροστά σε αυτήν την απειλή. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτό που συμβαίνει. Εγώ όμως πολέμησα στην Κορέα και ήρθα εδώ μετά τον πόλεμο και έχω δυνάμεις μέσα μου να παλέψω γιατί έχω μάθει να πολεμώ».

Άλλη μία εγκληματική συμπεριφορά, αυτή τη φορά του Υπουργείου Πολιτισμού όμως, συντελείται στο ίδιο μοναστήρι.

Στον περίβολο του μοναστηριού υπάρχουν ψηφιδωτά, μωσαϊκά δάπεδα με ελληνικές επιγραφές, μαρμάρινα κιονόκρανα και κολώνες, καθώς επίσης στέρνες και ερείπια κτιρίων του 5ου αιώνα, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και ασυντήρητα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook