Μια αρρωστημένη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα και της αδερφής της Μαριαλένας περιέγραψε στο δικαστήριο η φίλη της νεαρής κοπέλας που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον ερωτικό σύντροφο και σήμερα κατηγορούμενο στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη Βαγγέλη Στεφανάκη.
Πρόκειται για την κυρία Δάφνη Μπαλατσούρα, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο πως η αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, επίσης κατηγορούμενη, κοιμόταν με το ζευγάρι στο ίδιο κρεβάτι.
Σύμφωνα με την κατάθεση της κυρίας Μπαλατσούρα η 23χρονη κοπέλα γνώρισε τον Βαγγέλη Στεφανάκη μέσω της αδερφής της. «Μου είχε πει ότι θα πάει για καφέ να γνωρίσει ένα αγόρι που της άρεσε και είναι φίλος της αδελφής της» είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η αδικοχαμένη κοπέλα γνωρίστηκε με τον Στεφανάκη, ο οποίος επίσης διατηρούσε ερωτική σχέση με την αδελφή της και σήμερα συγκατηγορούμενή του, Μαριαλένα.
Ξεκινώντας την κατάθεση της η μάρτυρας ανέφερε: «Το πρώτο διάστημα ήταν όλα καλά. Μετά η Φαίη άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι κάτι τρέχει με την αδερφή της, με την οποία διατηρούσε καλή σχέση μέχρι να χωρίσει με το σύζυγό της. Τότε άρχισαν τα προβλήματα. Έμεναν μαζί αλλά αργότερα η Μαριαλένα την έδιωξε από το σπίτι». Αναφερόμενη στις υποψίες της αδικοχαμένης Φαίης σχετικά με την σχέση που διατηρούσε η αδερφή της με τον κατηγορούμενο η μάρτυρας ανέφερε: «Άρχισε να υποψιάζεται διότι οι δυό τους ήταν όλη μέρα μαζί. Όποτε έπαιρνε τηλέφωνο ή τον έναν ή τον άλλο, ήταν πάντα μαζί. Μια φορά κοιμήθηκαν και οι τρεις στο ίδιο κρεβάτι. Μια ημέρα η Φαίη ακολούθησε τη Μαριαλένα και την βρήκε στο σπίτι του Βαγγέλη. Η Μαριαλένα της είχε πει, όμως, ότι θα πάει σινεμά και στο μεταξύ την πήρε και της είπε ότι πήγε ένας φίλος της να την βιάσει και ότι πήγε στον Στεφανάκη για προστασία»!
Η Δάφνη Μπαλατσούρα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η νεαρή κοπέλα και φίλη της τον τελευταίο καιρό της σχέσης της με τον Στεφανάκη δεν έδειχνε καλά και ένιωθε καταπιεσμένη. «Μια ημέρα είπαμε να πάμε για φαγητό. Πήρε τον Στεφανάκη να του το πει και εκείνος της έβαλε τις φωνές γιατί πίστευε ότι θέλει να βγει έξω. Της έλεγε \”θα σε γα…σω. Θες να βγεις με γκόμενο;\”» είπε η μάρτυρας.
Η κατάθεσή της και κυρίως ο ισχυρισμός της ότι η Μαριαλένα δεν διατηρούσε καλή σχέση με την οικογένειά της και ότι ο πατέρας της δεν είχε παρευρεθεί στο γάμο της προκάλεσαν την αντίδραση της κατηγορουμένης, η οποία κάποια στιγμή σηκώθηκε από το εδώλιο και φώναξε «έλεος, για όνομα του Θεού, τι πράγματα είναι αυτά».
Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η φίλη της Φαίης εξέφρασε την άποψη ότι ο Στεφανάκης χτυπούσε τη Φαίη και ότι εκείνην την είχε δει μια φορά να κουτσαίνει και να φέρει ένα χτύπημα στο πρόσωπο. Η ίδια ανέφερε ότι ο Στεφανάκης ζήλευε τη Φαίη επισημαίνοντας στο δικαστήριο ότι την είχε υποχρεώσει να φύγει από τη δουλειά της για να μην συναναστρέφεται με άλλους άντρες. Μιλώντας για τους τραυματισμούς της άτυχης 23χρονης από τα χτυπήματα του Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος και τελικά την οδήγησε στο θάνατό της, η μάρτυρας ανέφερε: «ήταν μια σοκαριστική εικόνα, είχε γρατζουνιές παντού στο πρόσωπο, μελανιές και πρησμένα μάτια. Τα περισσότερα σημάδια ήταν στο πρόσωπο. Εγώ έτσι όπως την είδα κατάλαβα ότι τη χτυπούσε με μανία».
Ήταν αδιάφορη
Η Δάφνη Μπαλατσούρα κατηγόρησε την Μαριαλένα Μπλάχα ότι αδιαφορούσε για την κατάσταση της υγείας της αδελφής της και ότι μερικές φορές δεν πήγαινε καν να δει τη Φαίη. «Θεωρώ ότι στο νοσοκομείο όσες φορές ήρθε έπαιζε θέατρο. Έκανε κάτι σπαστικά και στον αδελφό μου φάνηκε περίεργη». Η φίλη της αδικοχαμένης Φαίης κατέθεσε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε η νεαρή κοπέλα ήταν ικανά να την σκοτώσουν, κάτι που, όπως είπε, της το ανέφερε και ο διευθυντής της κλινικής όπου νοσηλευόταν. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Στεφανάκης ήταν ερωτευμένος με τη Φαίη. Δεν ερωτεύεσαι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ούτε κάνεις τόσο κακό σε κάποιον που αγαπάς» είπε η μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας. Η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο πώς μια φίλη της Μαριαλένας της είχε εκμυστηρευτεί πώς η Μαριαλένα ήθελε να προσλάβει μπράβους για να χτυπήσουν την αδελφή της ή έναν ηθοποιό που θα πήγαινε στη δουλειά της και θα παρίστανε το δήθεν αγόρι της ώστε αυτό να το πληροφορηθεί στη συνέχεια ο Στεφανάκης, να μαλώσουν και να χωρίσουν.
Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook