Χρειάστηκε  πολύωρη καταδίωξη στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, για να ακινητοποιηθεί τελικά το ύποπτο αυτοκίνητο αγνόησε σήμα αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο στη γέφυρα του Αχελώου. Η «μύτη» του αστυνομικού σκύλου αποκάλυψε τους λόγους που έκαναν το νεαρό ζευγάρι των επιβατών να προσπαθήσει να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο 22χρονος οδηγός του ΙΧ  πάτησε γκάζι μόλις είδε το  μπλόκο που είχαν στήσει άνδρες  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο 78ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε και ακινητοποιήθηκε. Όμως, ούτε ο οδηγός ούτε η 24χρονη σύντροφός του είχαν πάνω τους κάτι ύποπτο, ενώ και στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό.

Έτσι, κλήθηκαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που ερεύνησαν πιθαμή προς πιθαμή όλη την διαδρομή από το σημείο όπου εντοπίστηκε το ύποπτο όχημα ως το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε.

Και, όπως αποδείχθηκε, τα… ρουθούνια του εκπαιδευμένου σκυλιού «δούλευαν» άψογα, καθώς ανακάλυψε πεταμένη στον δρόμο μία νάιλον σακούλα με 45 γραμμάρια αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης! Έτσι, το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

protothema.gr