Τη συγκλονιστική στιγμή που ένας κεραυνός χτύπησε φορτηγό σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Wroclaw της δυτικής Πολωνίας, κατέγραψε κάμερα από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Το φορτηγό τυλίχθηκε αστραπιαία στις φλόγες, ωστόσο δεν αναφέρθηκε ούτε κάποιος τραυματισμός, ούτε κάποιο ατύχημα.

«Οι περιπτώσεις στις οποίες κεραυνός χτυπά κάποιο όχημα είναι εξαιρετικά σπάνιες, επειδή τα αυτοκίνητα πατούν σε ελαστικά, κάτι που σημαίνει ότι δε γειώνουν την ηλεκτρική ενέργεια μέσα από το όχημα» , τόνισε εμπειρογνώμονας της οδικής ασφάλειας, συμπληρώνοντας:

«Όταν συμβαίνει, η ηλεκτρική ενέργεια πηγαίνει γύρω από το όχημα και αυτό φαίνεται να συνέβη και τώρα. Αν παρατηρήσετε καλά το βίντεο μπορείτε να δείτε ότι η αστραπή κάνει το γύρο του φορτηγού πριν χτυπήσει την κεντρική μπαριέρα, αφήνοντας ένα λαμπερό κόκκινο καυτό σημείο που εξαφανίζεται γρήγορα πίσω από το αυτοκίνητο».

«Φαίνεται σαν η αστραπή να προοριζόταν για τη μεταλλική μπαριέρα και το φορτηγό ήταν απλά στο δρόμο της», συνέχισε και κατέληξε:

«Ο λόγος που δεν υπήρξε καμία αναφορά ατυχήματος οφείλεται στο γεγονός ότι το φορτηγό πιθανόν να μην καταστράφηκε, αν και θα έγινε σίγουρα μια εκκωφαντική έκρηξη στο εσωτερικό της καμπίνας».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook