Με τους φοιτητές της νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που… νίκησαν το Χάρβαρντ συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος. Ειδικότερα, ο υπουργός τίμησε την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition on World Trade Organization Law (EMC2) επικρατώντας στον Μεγάλο Τελικό επί της ομάδας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό EMC2 και αποτελούνταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές: Άννα Βεντουράτου, Περσεφόνη Βερνάδου, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο και Παναγιώτη Κυριάκου. Η ομάδα προετοιμάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του υπό διορισμό λέκτορα κ. Αναστασίου Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενου από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Κώτση, Αικατερίνη Νικολάου και Αικατερίνη Χαραρά (μέλη της περσινής ομάδας που εκπροσώπησαν, επίσης με εξαιρετική επιτυχία, τη Νομική Σχολή Αθηνών στον ίδιο διαγωνισμό), ως assistant-coaches.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε: «Η επιτυχία των φοιτητών μας απέναντι στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαιώνει πως έχουμε καλά Πανεπιστήμια, καλούς καθηγητές, καλούς φοιτητές που δεν έχουν να φοβηθούν τον ανταγωνισμό. Έχουμε κάνει τα αναγκαία βήματα, μέσα από το Σχέδιο Αθηνά και τη σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας αλλά και τη διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης και ακαδημαϊκής πιστοποίησης, προκειμένου τα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν πραγματικοί θύλακες Αριστείας.Γιατί ο πλούτος, το συγκριτικό πλεονέκτημα των Πανεπιστημίων μας, είναι το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό».

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός EMC2 διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά από την European Law Students’ Association (ELSA), υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (με νομικά υπομνήματα), όσο και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου, τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent). Φέτος, συμμετείχαν στο διαγωνισμό 117 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Η Ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε προκριθεί στον Παγκόσμιο Γύρο του φετινού διαγωνισμού EMC2 μετά την εξαιρετική απόδοσή της στον Περιφερειακό Γύρο του εν λόγω διαγωνισμού στην Πράγα τον Μάρτιο 2014, όπου, εκτός άλλων, ο κ. Παναγιώτης Κυριάκου είχε λάβει και το Βραβείο για τον Καλύτερο Αγορητή της Προκριματικής Φάσης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook