Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που έρχεται ενδιαφέρει και τους Αρχηγούς. Τι σχέση έχουν; Οι σχεδιασμοί για το μέλλον τους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η παραμονή Αβραμόπουλου θεωρείται σχεδόν δεδομένη στο ΥΠΕΘΑ. Μ΄ αυτό το δεδόμενο εξατάζονται τα σενάρια για το μέλλον της στρατιωτικής ηγεσίας.

Μέχρι στιγμής και μετά από τις τελευταίες κρίσεις Αρχηγών κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ το εξής σενάριο :

*Αλλαγή Α/ΓΕΕΘΑ τον Οκτώβριο Νοέμβριο με προώθηση του νυν Αρχηγού σε κάποια θέση του εξωτερικού.

Το σενάριο κυκλοφορεί και συντηρείται προφανώς για να διατηρηθούν ισορροπίες και ηρεμία.

Ακόμη και οι ίδιοι οι Αρχηγοί δεν φαίνεται να έχουν πειστεί απ΄ όσα κκυκλοφορούν και πιστεύουν ότι αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο. Γιατί λένε αν. Μα γιατί με βάση όσα προβλέπει ο νόμος του Βενιζέλου δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Α/ΓΕΕΘΑ με την συμπλήρωση των τριών χρόνων θητείας. Τον οποίο συμπληρώνει ο κ.Κωσταράκος το φθινόπωρο. Συνεπώς τίποτα δεν εμποδίζει την ανανέωση της θητείας του και για τέταρτο χρόνο. Και είναι δεδομένο ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θα το “παλέψει”.

Αν τελικά τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν και ο Αβραμόπουλος παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ, ισχυροποιείται περαιτέρω ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς ο οποίος αποτέλεσε και προσωπική επιλογή Αβραμόπουλου. Αν ο τελευταίος αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές όπως διαδίδεται, τότε ο Αρχηγός ΓΕΣ έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει στην κούρσα της διαδοχής τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη που το όνομά του “έπαιξε” για Α/ΓΕΕΘΑ από φέτος.

Αυτός που είχε θέμα ήταν ο Α/ΓΕΑ Ε.Τουρνάς. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια βελτίωση των σχέσεών του με το περιβάλλον του υπουργού, ωστόσο οι απόψεις που ζητούν την αντικατάστασή του είναι ακόμη πλειοψηφία.

Τι θα γίνει αν προκύψει μεγάλη έκπληξη και αλλάξει ο ΥΕΘΑ στον ανασχηματισμό; Αν δεν γνωρίζουμε το πρόσωπο προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν.

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook