Η πρόσφατη εκλογική καθίζηση και τα ηχηρά μηνύματα των ψηφοφόρων φαίνεται πως… εισακούστηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με την Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο περνούν οι ημέρες να θυμίζει όλο και περισσότερο ένα καζάνι που όχι απλώς βράζει, αλλά κοχλάζει. 
Δεν συμπληρώθηκε ούτε μία εβδομάδα από την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου και το νέο χτύπημα ήρθε από τη Μίκα Ιατρίδη, η οποία μέσω επιστολής κάνει λόγο για απώλεια διακριτού πολιτικού στίγματος, αλλά επαφής με τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. 
Τι αναφέρει η επιστολή της:

κ. Πρόεδρε, 
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.
Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.
Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.
Με εκτίμηση,
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με έναν λακωνικό και παράλληλα δηκτικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Όλα στο τραπέζι της αυριανής ΚΟ

Η κυρία Ιατρίδη αφήνει αιχμές αν μη τι άλλο σοβαρές και η επιστολή της αναμένεται να θέσει και το πλαίσιο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά την οποία αναμένεται να ειπωθούν και να αποτιμηθούν… όλα: Πολιτικές αποφάσεις, η κατεύθυνση που πήρε το κόμμα πριν τις ευρωεκλογές και η σαφής έλλειψη ενός διακριτού στίγματος στην πορεία προς την κάλπη. 
Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνονται αποφασισμένα να θέσουν τον Πάνο Καμμένο προ των ευθυνών του. Τα «ανοίγματα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η συνακόλουθη απόφαση να μην υπάρξει ένα σαφές άνοιγμα προς την κεντροδεξιά για πολλούς βουλευτές είναι η ρίζα της άσχημης εκλογικής πορείας του κόμματος.
Καθώς με αυτό τον τρόπο δεν μπόρεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προσεγγίσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, οι έστρεψαν το βλέμμα τους προς τα δεξιά. 
Η κατάσταση μέσα στο κόμμα είναι εξαιρετικά τεταμένη και σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος δεν συμφωνήσει σε… κεντροδεξιά στροφή δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα. 
Και μπορεί στην περασμένη συνεδρίαση της ΚΟ να μην τέθηκε θέμα ηγεσίας, ωστόσο των επιλογών της ηγετικής ομάδας είναι υπαρκτή και η αυριανή διαδικασία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook