Σε αρκετές αποκαλύψεις προχώρησε ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη σύγκρουση με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τη χούντα και τη... σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. 

«Αν δεν όρκιζα τη χούντα, θα γινόταν εμφύλιος» ανέφερε για την περίοδο της δικτατορίας ενώ ερωτηθείς αν μπορούσε να λειτουργήσει πιο σθεναρά, είπε: «Πιο σθεναρά από το να φύγεις από τα Ανάκτορα και την πολυτέλεια και να ηγηθείς ενός κινήματος κατά της χούντας, δεν γίνεται».

«Δεν με ενοχλεί το τέως. Όλοι είμαστε τέως κάτι» τόνισε χαρακτηριστικά σε σχετικό ερώτημα.

Ο τέως βασιλιάς αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της σύγκρουσης με τον Γεώργιο Παπανδρέου. «Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά πρέπει να αναλύσεις όλη την πολιτική σου ιστορία για να δεις τι λάθη έκανες. Ακόμα και σήμερα, κάποιοι λένε ότι εγώ έδιωξα τον Γεώργιο Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον διώξω, αφού τον συμπαθούσα και οι σχέσεις μας ήταν άψογες. Ήταν μια σχέση παππού - εγγονού. Θυμάμαι όταν τον κάλεσα να φάμε στα ανάκτορα και του είπα “έχω την εντύπωση ότι θα μας βάλουν να τσακωθούμε”. Με ρώτησε “ποιος”. Του απάντησα “δεν ξέρω, αλλά σας παρακαλώ αν δείτε κάποιον στο περιβάλλον που δεν σας αρέσει να μου το πείτε». 

Παράλληλα έκανε αναφορά και στην έντονη διαφωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, Μακάριο. Συγκεκριμένα είπε: «Όταν ήμουν στην εξορία, ο Μακάριος μού είπε να πάω στην Κύπρο να εγκατασταθώ μόνιμα. Διαφωνήσαμε όταν ακύρωσα την αποστολή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην Τυλληρία το 1964. Μου είπε ότι έκανα πολύ άσχημα. Του απάντησα ότι “εσείς προεδρεύετε σε μισό εκατ. πληθυσμού, αλλά εγώ σε 9 εκατ. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα κοιτάξω να κρατήσω την πατρίδα μου εκτός πολέμου». 

Για την ελληνική κρίση δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια από όλους τους Έλληνες και σιγά σιγά βγαίνουμε από την κρίση. Το γεγονός ότι ο λαός υποφέρει δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με απασχολούν πάρα πολύ. Όσοι μου μιλάνε μου λένε "τι μέλλον θα έχει το παιδί μου;". Και είναι σωστή ερώτηση». 

Σημείωσε ότι «προτιμώ να είμαι εδώ όταν γίνονται όλα αυτά, παρά να ζω στο εξωτερικό. Γίνεται κολοσσιαία προσπάθεια από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για να βγούμε από αυτό το χάος. Όταν άρχισε η κρίση, οι ξένοι δεν μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Είχε χάσει την αξιοπιστία της. Τώρα γίνεται μεγάλη δουλειά. Και πρέπει να σταματήσουμε τους νέους να φεύγουν από την Ελλάδα». 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι γράφει τη βιογραφία του, ωστόσο δεν έχει βρει ακόμα τον τίτλο. Παράλληλα, έχει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ασχοληθούν οι γιοι του με την πολιτική, ανέφερε: «Γιατί πρέπει ένας από τους δυο να μπει στην πολιτική; Για να εξυπηρετήσει λαϊκούς πολιτικούς; Εγώ θέλω το καλό του τόπου. Αν είναι γι' αυτό ναι. Αν είναι για την εξυπηρέτηση πολιτικών, όχι. Πιστεύω ότι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο. Θα μου το είχαν πει». 

Για τον βαφτισημιό του, πρίγκηπα Γουίλιαμ, είπε: «Θα είναι καλός βασιλιάς και θα πάρει πολύ καλές συμβουλές από τη γιαγιά του». 

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ απάντησε και για τα περί σχέσης Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ανέφερε ότι «ήταν καταπληκτική ηθοποιός και άνθρωπος. Την είχα δει με τις αδερφές μου στο θέατρο. Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: "Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;». 

Παραδέχτηκε ότι είχε πάει στο στούντιο της Φίνος Φιλμ, ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν ένας νεανικός έρωτας, γέλασε αμήχανα και είπε «δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε«. 

newpost.gr