Το γεγονός ότι το Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου (1-2) είναι ύποπτο χειραγώγησης από την UEFA έκανε τη Football League να μην επικυρώσει τη βαθμολογία και έτσι υπήρξε η αναβολή του μπαράζ Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου.
Τα δεδομένα αυτά έχουν κάνει τον Α.Ο. Χανιά να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να έχει μία ελπίδα μήπως τελικά δώσει το \”παρών\” στο μπαράζ απέναντι στους \”Ακρίτες\” για μια θέση στον… ήλιο της Super League.
Έτσι ο Μουράτ Σεροπιάν για την ώρα παραμένει στα Χανιά όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές, αφού οι προπονήσεις συνεχίζονται μέχρι να παρθεί απόφαση για το ύποπτο παιχνίδι.
Η απόφαση λογικά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού το μπαράζ θα πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (11/06), γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει μία ημέρα μετά και η FIFA απαγορεύει την διεξαγωγή αγώνων για εθνικά πρωταθλήματα κατά την περίοδο αυτή. 
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης δήλωσε τα εξής στο \”Ράδιο Ένα 102,5\”: 

«Είναι μια γελοιότητα η οποία είναι σκόπιμη. Επειδή δεν πετάμε σε ροζ συννεφάκια, δέκα λεπτά πριν την επικύρωση της βαθμολογίας, να έρθει ένας φάκελος για τον αγώνα τον συγκεκριμένο όπου πολλοί πόνταραν κι επένδυσαν πολλά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αγώνας ήταν κομβικός για τη Νίκη. Δεν έγινε από μόνο του. Εδώ άλλοι αγώνες στη διάρκεια του πρωταθλήματος, που θα μπορούσαν να κινήσουν υποψίες, περάσανε αέρα. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο, κάποιοι το ξέραν πριν τη συνεδρίαση. Όσον αφορά στην ουσία, δεν υπάρχει τίποτα και το αντιλαμβάνεστε. Στην πορεία θα δούμε τις σκοπιμότητες. Δεν μπορεί κανένας να αφήνει την παραμικρή σκιά σε μια μεγαλειώδη επιτυχία και να θίγει ανθρώπους, υπολήψεις, τη δική μου και του Γιώργου Στούπα, του προέδρου των Ψαχνών. Σε αυτόν τον αγώνα κάποιοι θέλανε οπωσδήποτε τον άσο, ήταν η τελευταία ελπίδα για πάρα πολλούς. Στον αγώνα κινδύνεψε η Νίκη, κερδίσαμε μια ομάδα που έπαιζε με κακή ψυχολογία, με απουσίες, ενώ εμείς παίζαμε όλα για όλα, με πάθος, με πίστη, και πετύχαμε κάτι που θεωρείται το πιο λογικό αποτέλεσμα από κάθε άλλο».

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου σύμφωνα με όσα αναφέρει το magnesiasports.gr απάντησε καταφατικά στην ερώτηση για το εάν έπεσε καρφωτή από την Ελλάδα για την υπόθεση αυτή και συμπλήρωσε: «Τέτοιοι φάκελοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε ήταν 13-14 για αγώνες της Σούπερ Λίγκας κι αντίστοιχα για τη Φούτμπολ Λιγκ, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πανικός. Αυτό που μας στεναχωρεί, μας εκνευρίζει και μας πεισμώνει είναι η σκοπιμότητα. Θέλαν πολλές ομάδες να χάσουμε στα Ψαχνά, πολλοί θα επένδυαν στον άσσο για να χάσει η Νίκη, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως το θέλαν και το υπολόγιζαν. Εμείς θα το διερευνήσουμε, θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά μας. Είναι μια αστειότητα, το λυπηρό είναι η σκοπιμότητα και όχι ο φάκελος. Είμαστε δυνατοί, με αλήθεια, εντιμότητα, ήθος. Η Νίκη Βόλου, με όσα πέρασε και ήταν πάρα πολλά, όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, όχι μόνο στάθηκε στο πρωτάθλημα που δέχθηκε τόσα πυρά αλλά βγήκε πρωταθλήτρια γιατί δώσαμε ένα σκληρό, δίκαιο κι έντιμο αγώνα, ίσως είναι πρωτόγνωρο αλλά αυτό τον αγώνα δώσαμε και επιβραβεύτηκε με τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Νίκη είναι καθαρή κι έντιμη».

\”Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια ή στο μπαρμπούτι ή όπως αλλιώς λέγεται!\”

Για το θέμα που προέκυψε η Skoda Ξάνθη τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωση που έχει μπόλικη… δόση ειρωνείας:
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Σε ποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Σε ποια χώρα του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα κι όλων των Αφρικανικών χωρών γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
A. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-13

Τελειώνει το πρωτάθλημα και κανένας δεν γνωρίζει ποιες ομάδες αδειοδοτούνται για να παίξουν στην Ευρώπη και ποιες όχι. Γίνονται play-off στα οποία συμμετέχουν ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Γίνεται αγώνας μπαράζ δύο ομάδων για την συμμετοχή μίας εκ των δύο στην Ευρώπη και η μία εκ των δύο δεν μπορεί να έχει άδεια συμμετοχής για να παίξει στην Ευρώπη. Η ομάδα που χάνει τον αγώνα μπαράζ καλείται στις 19 Ιουνίου να ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να συμμετέχει στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014 που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι μέσα στα γήπεδα και δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πότε.

B. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-14

Έχοντας διανύσει σχεδόν τα ¾ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-14 του πρωταθλήματος Superleague, κανένας δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.
2, 3, 4, 52; Κανένας!
Παρ’ όλα αυτά, το απίθανο αυτό πρωτάθλημα ξεκίνησε και το αυτονόητο που το γνωρίζουν όλες οι αφρικανικές χώρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή πόσες ομάδες υποβιβάζονται δεν το ξέραμε. Και προς τιμή αυτής της χώρας το μάθαμε λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Ορίζεται αγώνας μπαράζ με ημερομηνία 8 Ιουνίου προκειμένου η ομάδα μας να παίξει με τον τρίτο της Football League μετά από 2 μήνες αγωνιστικής απραξίας.
Το παιχνίδι μπαράζ στις 8 Ιουνίου αναβάλλεται γιατί το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου θεωρείται «ύποπτο» από την UEFA με χαρτί που στέλνει στην ΕΠΟ.
ΣΗΜ.:Την περασμένη Τετάρτη 28/05/2014 διεξήχθη το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου στις 18:00. Οι εργάσιμες μέρες που μεσολαβούν είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα. Την Τρίτη, με ταχύτητα φωτός, η ΕΠΟ αποστέλλει την απόφαση στη Football League λίγο πριν την συνεδρίασή της που θα επικύρωνε την βαθμολογία κι ως εκ τούτου, ο αγώνας μπαράζ θα γινόταν κανονικά όπως είχε οριστεί στις 8 Ιουνίου.

Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Στη μία περίπτωση η ΕΠΟ αντιδρά με κινήσεις ταχύτητας φωτός και στην άλλη συμμετέχει παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

Έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει «καλοκαιρινό». Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Προτείνουμε λοιπόν το εξής:

Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια ή στο μπαρμπούτι ή όπως αλλιώς λέγεται. Ο φέρων «εξάρες» κερδίζει και μένει, ο φέρων «διπλές», χάνει και πέφτει.

Υ.Γ.: Εκ των προτέρων ζητάμε συγνώμη από την Ουγκάντα και τις άλλες αφρικανικές χώρες. Δεν τις υποτιμάμε γιατί απλούστατα αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν εκεί.»

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook