Σήμερα, 5 Ιουνίου 2014, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες που διοργάνωσε το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (OAK), το Δήμο Πλατανιά και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ και το Κολυμπάρι.

Οι εκδηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, με γενικό θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ» (Ασκληπιάδα Vol.03).

\"\"

Το πρωί μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων της περιοχής, με τους δασκάλους τους, παρουσίασαν διάφορα δρώμενα (τραγούδι, χορός, εκθέσεις κ.λπ.) με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και είχαν την ευκαιρία, μέσα από ποικίλες δράσεις να έλθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής (θάλασσα, βουνό, δενδροφυτεύσεις, βότανα κ.ά.).

\"\"

Το απόγευμα ακολούθησε ειδική Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της περιβαλλοντικής αγωγής και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες συνεργασίες και εισηγήσεις.

\"\"

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κ. Ζορμπάς, αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάσθηκαν για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων, υπενθύμισε ότι «όταν ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θεσμοθέτησε ως ημέρα περιβάλλοντος την 1η Σεπτεμβρίου, δεν είχε ως σκοπό να προσθέσει μια ακόμη δραστηριότητα, αλλά να υπενθυμίσει ότι το φυσικό περιβάλλον υπήρξε πάντοτε για την εκκλησιαστική μας παράδοση παράγοντας επιβίωσης, αλλά και πνευματικής προκοπής».

\"\"

Επίσης αυτές τις ημέρες στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Ακαδημία της Βιέννης, αρχίζει το Πρόγραμμα «ΖΩΣΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» με Ομάδα θεολόγων καθηγητών από την Αυστρία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες και θεολόγους, σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, το ρόλο της γυναίκας στην Εκκλησία, πτυχές της σύγχρονης ζωής της Εκκλησίας της Κρήτης κ.ά.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη ετεροδόξων Εκκλησιών, στα οποία παρέχεται η ευκαιρία, να γνωρίσουν τη ζωντανή πραγματικότητα της κοινωνίας και της Εκκλησίας, ταυτόχρονα δε να εμβαθύνουν στην πίστη, τη λειτουργική ζωή και την πνευματικότητα της παράδοσής μας και να ενημερωθούν για τις ορθόδοξες θέσεις επί τρεχόντων οικουμενικών, διαθρησκειακών και άλλων ζητημάτων.

Υπεύθυνος του όλου Προγράμματος είναι ο διακεκριμένος Χανιώτης Θεολόγος Καθηγητής κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook