Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με ψήφισμα που εξέδωσε:

\”Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εκφράζει τη ταξική του αλληλεγγύη, την αμέριστη συμπαράσταση του και στηρίζει με κάθε μέσο τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Απαιτεί από τη κυβέρνηση την άμεση επαναπρόσληψη τους, όπως προβλέπει και η δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει. Η κυβέρνηση όμως εντείνοντας τον αυταρχισμό της, όχι μόνο δεν προσλαμβάνει τις καθαρίστριες αλλά συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον αγώνα τους με βία και τρομοκρατία, όπως και προχθές που τις χτύπησε με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Η περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών είναι κομμάτι της γενικότερης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να τσακίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι πολιτική που αποφασίζεται στην ΕΕ και πιστά εκτελείται από την ελληνική κυβέρνηση, που μεταξύ άλλων να φτιάχνει έναν δημόσιο τομέα στα μέτρα και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που σημαίνει λιγότερο κράτος, περισσότερες απολύσεις, εξασφάλιση κερδοφορίας για το κεφάλαιο, αυτός είναι και ο λόγος που οι καθαρίστριες αντιμετωπίζουν την απόλυση.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο του επιδόματος τοκετού – μητρότητας, εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής κ.ά.

Ο αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τη καταστολή των κινητοποιήσεων, τις απολύσεις, ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, δεν είναι μόνο υπόθεση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλου του λαού.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook