Πανικός επικράτησε στο Χονγκ Κονγκ, όταν ένας άνδρας δολοφόνησε τον γείτονά του και έπειτα αυτοκτόνησε μετά από μια επιχείρηση της αστυνομίας να τον αποτρέψει να κάνει το απονενοημένο διάβημα που διήρκησε 12 ολόκληρες ώρες.

Ο 51χρονος Λι Τακ Γιαν που στο παρελθόν είχε εκτίσει ποινή για επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός γείτονά του, αυτοπυροβολήθηκε έξω από το διαμέρισμά του, αφότου εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν άνδρα που έμενε δίπλα του.

Ο Λι πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, ενώ κινητοποιήθηκαν και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ώστε να τον αφοπλίσουν.


Ο 51χρονος άνδρας, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν πατέρας γνωστού μοντέλου του Χονγκ Κονγκ, που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο, μιας και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θέλουν να έχει δεσμό με τον παντρεμένο σκηνοθέτη Οξάιντ Πανγκ.

Αστυνομικοί περικύκλωσαν την πολυκατοικία, όπου διέμενε ο άνδρας γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνάντησε τον άτυχο γείτονά του μέσα στο ασανσέρ, ανεβαίνοντας στον 21ο όροφο, όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του.

Με το που έβαλε το κλειδί στην κλειδαριά ο άτυχος άνδρας, ο Λι τον εκτέλεσε με τρεις πυροβολισμούς και έπειτα επέστρεψε στο σπίτι του. Η αστυνομία εκκένωσε τον όροφο και το επόμενο πρωί ο 51χρονος άνδρας εμφανίστηκε στο παράθυρό του, κρατώντας ένα όπλο στον κρόταφό του.


Μετά μπήκε μέσα στο διαμέρισμα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Όταν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο σπίτι του, τον βρήκαν νεκρό και δίπλα του βρήκαν δύο όπλα.

Επίσης κατέσχεσαν τρία μαχαίρια, χειροβομβίδες και έναν υπολογιστή.

Πάντως ο άνδρας δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τους γείτονές του, οι οποίοι τον κατήγγειλαν αρκετές φορές για βιαιότητα.

parapolitika.gr