Για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί γρήγορα για λόγους ενεργειακής πολιτικής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. 
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κ. Αρίντς σε ομιλία του στην Πολωνία, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, είπε ότι «η ΕΕ δεν έδωσε καλές εξετάσεις για το Κυπριακό, αλλά ακόμη δεν είναι αργά» και πρόσθεσε πως «παρόλα όσα έγιναν στο παρελθόν, η \’Αγκυρα εξακολουθεί να είναι υπέρ της λύσης του Κυπριακού».
Ο Μπουλέντ Αρίντς εξέφρασε την άποψη ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ήταν χρήσιμη. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι ήταν η πιο προχωρημένη λύση, που τέθηκε μέχρι σήμερα για την Κύπρο.
«Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, παρά τους πολιτικούς κινδύνους είχαν πει με μεγάλη διαφορά \”ναι\” στη λύση. Αντίθετα, η ελληνοκυπριακή πλευρά είπε \”όχι\”. Αν η ΕΕ, το 2004, πίεζε την ελληνοκυπριακή πλευρά για λύση, αντί να επιβράβευε την αρνητική στάση της, θα βλέπαμε σήμερα μια πολύ διαφορετική Κύπρο στη Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Αρίντς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook