Τελευταία ενημέρωση 9:35 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και σήμερα οι έρευνες στην θαλάσσια και παραθαλάσσια περιοχή του Αγ.Παύλου και της Αγ.Γαλήνης , στα νότια του Ρεθύμνου, για τον 63χρονο Γερμανό, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου. (Δείτε εδώ).

Σκάφος του Λιμενικού από την θάλασσα, και λιμενικοί από την στεριά με την συνδρομή και εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ στις έρευνες σήμερα θα συμμετάσχουν και δύτες της ΕΜΑΚ.
Στο μεταξύ μια μάσκα με αναπνευστήρα που βρέθηκε χθες, θεωρείται πιθανόν να ανήκε στον 63χρονο καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – η σύζυγός του είπε πως μοιάζει με αυτή που είχε ο σύζυγός της,.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 05-6-2014, ότι 63χρονος αλλοδαπός μετέβη πρωινές ώρες της 05/06/14 στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Παύλου Αγ.Γαλήνης Ρεθύμνου για κολύμπι και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα διεξήχθησαν έρευνες από αεροσκάφος A/C Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τρία (03) πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν το M/V «ΖΑΜZAM» σημαίας Τόγκο, το Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Σ.Αγ.Γαλήνης 37, το Ε/Π-Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ» Σ.Αγ.Γαλήνης 25, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΦΙΛΟΜΕΝΑ» Ν.Ρεθύμνου 125 και Ε/Γ-Τ/Ρ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» Ν.Χανίων 192.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από επαγγελματίες δύτες και έλεγχος ακτογραμμής από προσωπικό Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου και Αγ.Γαλήνης, κλιμακίου 3ης ΕΜΑΚ και από μέλη σώματος εθελοντών Σαμαρειτών Ρεθύμνου. Έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook