Ενώπιον των ανακριτριών αναμένεται να βρεθούν αυτή την εβδομάδα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος και Μιχάλης Αρβανίτης, οι οποίοι είχαν λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα αύριο, Τρίτη, την πόρτα του ανακριτή θα περάσει ο Νίκος Κούζηλος, ενώ η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουκούτσης, έπειτα από την απολογία του ενώπιον των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Η απολογία του κ. Κουκούτση διήρκεσε οκτώ ώρες, ενώ ο βουλευτής της ΧΑ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται περί ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα, ο κ. Κουκούτσης αφέθηκε ελεύθερος, με τους εξής όρους:

- περιορισμός κατ' οίκον υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με εξαίρεση τη μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

protothema.gr