Με την παρουσία πλήθος κόσμου και των κληρικών του Δήμου έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου η εορτή του Αγίου Πνεύματος .

Παράλληλα όπως έχει καθιερωθεί η μέρα αποτελεί και εορτή της Φύσης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου και εκπροσώπους των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τον αγώνα της Βιάννου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, ενώ μίλησε για την ημέρα της Φύσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και αγώνα προς αποτροπή της καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο, αφού όπως τόνισε τίποτα πλέον δεν χαρίζεται αλλά κερδίζετε μέσα από συνεχή συμμετοχή και καθημερινή αγωνιστική παρουσία όπου απαιτείται.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Η Θυσία αυτή τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας.

Στην εκδήλωσε συμμετείχε ο Βουλευτής Ηρακλείου κος Μάξιμος Σενετάκης, ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μηνάς Σταυρακάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Ανθυποπυραγός Αβραάμ Βεισάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook