Ο τουρισμός, τα τοπικά προιόντα αλλά και ο….Καλλικράτης βρέθηκαν στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Roland Michael Wegener στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη, καθώς επίσης και κατα την επίσκεψή του στο δημαρχείο Χανίων όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ.Νίκο Ξυνίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κα Χριστίνα Φραγκογιάννη.

Όπως δήλωσε ο κ.πρέσβης - ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις στα Χανιά, για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης – «η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη θα βοηθήσει την Ελλάδα», ενώ ερωτώμενος για την μείωση των Γερμανών τουριστών τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη απάντησε :

«Η μείωση των Γερμανών τουριστών οφείλεται στην οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια γενικά έχουν μειωθεί οι Γερμανοί τουρίστες. Επιπλέον οι απεργίες στον Πειραιά και αλλού είχαν μεγάλο ρόλο στην μείωση του τουρισμού από Γερμανία.

Πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και σε αυτό μπορεί να έχει ρόλο και η Ελλάδα. Έχουμε συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση και θα συζητήσουμε και με τους τουριστικούς πράκτορες , έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία»

Από την πλευρά του ο κ.Βουλγαράκης είπε πως «μιλήσαμε σε φιλικό επίπεδο και για τα θέματα που έχουν προκύψει με τα ΜΜΕ των δύο χωρών, αλλά κυρίως συζητήσαμε για το πώς μπορούν τα προιόντα μας και ο τουρισμός να προωθηθούν καλύτερα στην Γερμανία».

Επίσκεψη στον δήμο Χανίων

Τα συγχαρητήρια του στον Δήμο Χανίων για την ενεργό συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 70ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης διαβίβασε σήμερα Δευτέρα 23/5/2011 ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Roland Wegener, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.

Ο κ. Wegener στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με τον εκτελούντα χρέη Αναπλ. Δημάρχου, Νίκο Ξυνίδη, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνα Φραγκογιάννη, τόνισε ότι οι μάχες του 1941 μας θυμίζουν ότι πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε τέτοιες μέρες να μην ξανάρθουν ποτέ και πρόσθεσε «οι ενέργειές μας θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον ανθρωπισμό».

Παράλληλα, ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε για τον «Καλλικράτη» και τις τομές που επιχειρούνται στον Δήμο Χανίων και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την οικονομική κρίση.

Περαιτέρω, αναφερόμενος ο κ. Wegener στον τομέα του τουρισμού έκανε λόγο για αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και βελτιώσεις, που πρέπει να επέλθουν στις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρουσιάστηκαν στον κ. Πρέσβη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που έχουν να επιδείξουν τα Χανιά στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στον κ. Wegener προσφέρθηκε η φωτογραφική συλλογή του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη (1886 – 1901) «Κρήτη – Εικόνες μιας Εποχής».