Στον κατάμεστο από εκπαιδευτικούς χώρο του Μedia Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα: “Βιβλιοδράσεις για μία αντιρατσιστική εκπαίδευση”, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης:

“Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Ελλάδας – κάνουμε καινούργιους φίλους / αποδεχόμαστε το διαφορετικό / αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό”. Το σεμινάριο διοργάνωσαν τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, οι εκδόσεις Πατάκη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 .

Η Δρ. Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός, και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας- εκπαιδευτικός, με βιωματικές δράσεις, παρουσίασαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς πώς μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους και να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με φλέγοντα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ετερότητα.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τους χώρους της ανακαινισμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, να έρθουν σε επαφή με το Media lab του Δήμου Χανίων και τις προηγμένες παρεχόμενες υπηρεσίες και λειτουργίες του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook