Σε έντονο συναισθηματικά κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 
Ο νέος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό κ. Νίκο Δένδια για το έργο του, λέγοντας στη συνέχεια πως είναι «μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα» η ανάθεση της ηγεσίας του υπουργείου. 
Στη συνέχεια οριοθέτησε τους στόχους του, που όπως είπε, είναι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, η πάταξη της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της γκετοποίησης περιοχών της Αθήνας και της περιφέρειας.
Ο νέος υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί κάθε αστυνομικό τμήμα της χώρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φύλαξη των συνόρων και τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, έκανε ένα μίνι απολογισμό των δυο ετών που παρέμεινε στο υπουργείο λέγοντας πως συνελήφθησαν 28 τρομοκράτες (13 της εγχώριας και 15 της διεθνούς τρομοκρατίας), το πρόγραμμα ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ επανέφερε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών καθώς για κάθε λαθρομετανάστη που έμπαινε στη χώρα, τρεις επέστρεφαν στις χώρες τους αναδεικνύοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σ΄ αυτόν τον τομέα. 
Τέλος αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως «είπαμε πως τα τάγματα εφόδου δεν θα ξαναβγούν και δεν ξαναβγήκαν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook