Σαρωτικό ανασχηματισμό αλά… ελληνικά θα κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Φρανσουά Ολάντ σε μία προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες του ότι δεν είναι ένας άνευρος, άγευστος και άχρωμος πρόεδρος της Γαλλίας.  

Μόλις δύο χρόνια από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος θα αλλάξει για μία ακόμα φορά τα στελέχη που τον πλαισιώνουν, αφού όλο και περισσότεροι Γάλλοι όχι μόνο του γυρνούν την πλάτη αλλά του δείχνουν και την… έξοδο. Ο θρίαμβος των γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές όπου το κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον ένοικο των Ηλυσίων, ο οποίος έχει καταλάβει ότι αν δεν αλλάξει ρότα, δεν θα μακροημερεύσει ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, μπορεί στα τέλη Μαρτίου να αντικατέστησε τον γερμανομαθή πρωθυπουργό, Ζαν Μαρκ Ερό με τον «Σαρκοζί» των Σοσιαλιστών, Μανουέλ Βαλς, κάνοντας μία στροφή προς τα δεξιά για να αποφύγει τον όλεθρο, και να τοποθέτησε την πρώην ερωμένη του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ στο υπερ-υπουργείο Οικολογίας, όμως οι δημοσκοπήσεις αντανακλούν την δυσοίωνη πραγματικότητα για τον ίδιο.

Με την δημοτικότητά του να έχει ολισθήσει στο ιστορικό ποσοστό του 16%, ο Ολάντ ανασυντάσσεται αφού δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Τουλάχιστον έξι από τα στελέχη του νυν κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να αποχωρήσουν. Κι επειδή ο ένοικος των Ηλυσίων έχει αδυναμία στον ποδόγυρο κι έχει δεσμευτεί προεκλογικά ότι η κυβέρνησή του θα έχει άρωμα γυναίκας, θα δώσει και τη φορά το καλό παράδειγμα.

\"\"

Η αθλητική δημοσιογράφος, Ναταλί Ιανέτα, ένα από τα γερά χαρτιά του Canal +, θα ομορφύνει το Ελιζέ, υποστηρίζει η \”Le Parizien\”, ενώ για την \”Liberation\”, o σαρωτικός ανασχηματισμός μπορεί να γίνει διαδοχικά, ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου (15 Ιουλιου).

\"\"

Σύμφωνα με τη \”Le Monde\”, η 42χρονη Ναταλί θα αναλάβει υφυπουργός Αθλητισμού  ή σύμβουλος επί των αθλητικών θεμάτων αντικαθιστώντας τον πρώην πρωταθλητλή του τζούντο, Τιερί Ρέι. Διπλωματούχος πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, η Ναταλί θα είναι ο άνθρωπος που θα οργανώσει το \”Euro 2016\” που θα πραγματοποιηθεί στην \”Πόλη του Φωτός\”. Ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων και στενός συνεργάτης του Ολάντ, θα αποχωρήσει στα μέσα Ιουλίου και θα αντικατασταθεί από την Λορένς Μπουν, διακεκριμένη οικονομολόγο. Αλλά και ο Κλοντ Σεριγιόν δεν θα προσφέρει πλέον τις επικοινωνακές συμβουλές του στον Φρανσουά Ολάντ αφού τη θέση του αναμένεται να λάβει η επικοινωνιολόγος Βιρζινί Κρίστναχτ, η οποία θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του Ελιζέ.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook