Περίπου το 60% των Γερμανών συμφωνούν με τη στήριξη που επιδεικνύει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά την έντονη αντίθεση της Βρετανίας, προκύπτει σήμερα από μία νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa έδειξε ότι μόλις το 19% των ερωτηθέντων θα ήθελε η Μέρκελ να θέσει ως προτεραιότητα τις καλές σχέσεις του Βερολίνου με τη Βρετανία και όχι την υποψηφιότητα του Γιούνκερ.

Χθες Τρίτη, η Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξή της προς τον Γιούνκερ ύστερα από συνάντηση με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αποτρέψει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου από το να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζοντάς τον ως παρωχημένο φεντεραλιστή της ΕΕ.

Επιπλέον, το 51% των Γερμανών δεν θα επιθυμούσαν πιθανή απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, ενώ το 41% απάντησε ότι θα μπορούσε να το συνηθίσει. Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

newsbeast.gr