Συναγερμός έχει σημάνει στην Ασφάλεια Αττικής μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εντοπισμού όπλων, τα οποία φτάνουν στην Αθήνα από την Κρήτη μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών!

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα οι υπάλληλοι των εταιρειών κούριερ διαπίστωσαν ότι σε τουλάχιστον πέντε φαινομενικά ακίνδυνα πακέτα υπήρχαν όπλα. Η νέα μέθοδος παράνομης εμπορίας οπλισμού έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν αποστολείς και παραλήπτες.

Το τελευταίο περιστατικό ήταν η αποστολή ενός καινούργιου πιστολιού «Beretta» μαζί με δεκάδες σφαίρες, τις οποίες έστειλε μέσω εταιρείας κούριερ έμπορος από την Κρήτη αναγράφοντας στο έγγραφο αποστολής πως πρόκειται για πλαστικά όπλα. Τα μηχανήματα όμως της εταιρείας κούριερ «πήραν φωτιά», όταν το συγκεκριμένο δέμα πέρασε από τον ανιχνευτή όπλων και μέταλλων.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας άνοιξε το πακέτο και αντί να δει πλαστικά όπλα, είδε ένα κανονικό πιστόλι! Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ παράλληλα επικοινώνησε με τον αποστολέα, τον έμπορο από την Κρήτη. Φυσικά εκείνος έκανε τον ανήξερο, όταν άκουσε τον υπεύθυνο της εταιρείας να του λέει πως το δέμα του περιείχε ένα κανονικό και εύχρηστο πιστόλι.

Να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες αποστολές δεμάτων από την Κρήτη ποτέ δεν αναφερόταν διεύθυνση παραλήπτη, παρά μόνο ένα όνομα κι ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι υπεύθυνοι δηλαδή των εταιρειών κούριερ έπαιρναν στο κινητό τον παραλήπτη του δέματος κι αυτός τούς έλεγε πως εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε κάποια πλατεία και ότι θα τους περιμένει εκεί, ώστε να γίνει η παράδοση.

Τουλάχιστον πέντε δέματα με πιστόλια έχουν σταλεί μέσω εταιρειών κούριερ τον τελευταίο μήνα για διάφορους παραλήπτες στην Αθήνα. Κανένα από αυτά όμως δεν έφτασε στον προορισμό του, καθώς ανιχνεύτηκαν από τα μηχανήματα ασφάλειας των εταιρειών. Σε όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ τα πακέτα με τα πιστόλια επιστράφηκαν στους ανθρώπους που τα είχαν ταχυδρομήσει από την Κρήτη.

Εκτός αυτού, στο αστυνομικό δελτίο έχει καταγραφεί η περίπτωση ξυλοδαρμού ενός υπαλλήλου εταιρείας κούριερ, ο οποίος πήγε στο ραντεβού που του είχε δώσει ο παραλήπτης του δέματος, σε περιοχή του Καματερού, και όταν ζήτησε τα χρήματα της αποστολής, τότε ο παραλήπτης του δέματος του είπε να κάνει πρώτα έναν έλεγχο. Ανοιξε το δέμα, πήρε το όπλο στα χέρια του, το όπλισε, απείλησε τον έντρομο υπάλληλο, τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και στο τέλος πήρε και τα χρήματα που είχε στην τσέπη του!

Ηδη από την Ασφάλεια Αττικής έχει σταλεί ενημερωτικό έγγραφο προς τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης προκειμένου να διεξαγάγουν έρευνες για τους ανθρώπους που στέλνουν όπλα σε διάφορους παραλήπτες στην Αθήνα.
(espressonews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook