Οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα (συνεταιρισμοί, δήμοι και δημοτικές επιχειρήσεις) και στην Κρήτη είναι οι μεγαλύτεροι εφειλέτες στο ΙΚΑ, αφού το χρέος τους ξεπερνά τα 267.900.000ΕΥΡΩ.

Αυτό τόνισε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, ο οποίος επεσήμανε ο το χρέος που έχει το δημόσιο -σε πανελλαδικό επίπεδο- προς το Ιδρυμα, αγγίζει τα 6,5δις ΕΥΡΩ,τονίζοντας παράλληλα, ότι \”μέχρι τις 31/12/2011 θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, διαφορετικά όποιος δεν ανταποκριθεί θα υποστεί τα επίχειρα\”.

Ο κος Πατσούρης, σχολιάζοντας και την \”μαύρη τρύπα\” που παρουσίαζεται στο ίδρυμα εξαιτίας των δαπανών στα φάρμακα, τόνισε ότι σκοπός του ιδρύματος είναι η μείωση των δαπανών, δίνοντας παράλληλα και στην δημοσιότητα στοιχεία-φωτιά.

Το 2004 οι δαπάνες για τα φάρμακα έφταναν τον μήνα στα 70.000.000ευρώ. Το 2010 το χρηματικό ποσό που πλήρωνε το ίδρυμα στα φάρμακα ξεπερνούσε τα 210.000.000ΕΥΡΩ, ενώ τους τελευταίους μήνες το ΙΚΑ έχει κατορθώσει να μειώσει τις μηνιαίες δαπάνες στα 136.000.000ΕΥΡΩ.

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα σκάνδαλα, που είδαν το φως της δημοσίοτητας, με επιτήδειους να παίρνουν συντάξεις \”μαιμού\” ή συντάξεις πεθαμένων.

Όπως τόνισε ο κος πατσούρης, \”η διοίκηση του ΙΚΑ έχει μπει στην διαδικασία να στείλει όλους όσους συμμετείχαν στα σκάνδαλα ενώπιον των εισαγγελικώβν αρχών.

Ο κος Πατσούρης, θα συναντηθεί στις 5.30 το απόγευμα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, με τις δ/νσεις των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Κρήτη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προγράμματα που προωθεί το ΙΚΑ με στόχο την ανασυγκρότησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook