Με τους κατοίκους της οδού Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, στα πλαίσια των ενεργειών κοινωνική διαβούλευσης για τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, παρόντων και των αντιδημάρχων κ.κ. Δρ. Μαρή και Κ. Φασουλάκη.

Η οδός Μακεδονίας, ένας δρόμος με μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου που ενώνει τη Λ. Α. Παπανδρέου με την Λ. Ελ. Βενιζέλου, αποτελεί καίριο σημείο παρέμβασης για τη δημοτική αρχή. Ένα μέρος του δρόμου είναι ενταγμένο στο σχέδιο πόλης της περιοχής χωρίς όμως να έχει γίνει πράξη εφαρμογής, ενώ ένα άλλο τμήμα του είναι εκτός σχεδίου πόλης.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα συμψηφιστεί στο μέλλον – με την εκτέλεση της πράξης εφαρμογής – και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η όποια συνεισφορά γης γίνει σήμερα στα ρυμοτομούμενα τμήματά της, όπως γίνεται δηλαδή και με την οδό Στεφανογιάννη.


Η διάνοιξη της οδού Μακεδονίας, πέραν από τα όποια οφέλη πολιτικής προστασίας, περιβαλλοντικής αναβάθμισης και αισθητικού αποτελέσματος που θα έχει για την περιοχή, θα αποτελέσει και λειτουργική διέξοδο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αμουδάρας και του Γαζίου, αφού θα ενώσει με ασφάλεια και άνεση τις βασικές οδικές αρτηρίες της Λ. Α. Παπανδρέου με την Λ. Ελ. Βενιζέλου.