Συνεχείς επαφές με τους υπουργούς που μπήκαν στη νέα κυβέρνηση είχε από το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να τους δώσει σαφείς οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σε αυτές τις συναντήσεις έδωσε σαφείς εντολές προκειμένου να μη χαθεί ούτε λεπτό για την προώθηση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ δίνει σε όλους κατευθύνσεις για τις προτεραιότητες σε κάθε υπουργείο.

Ο πρώτος υπουργός που πέρασε το πρωί της Παρασκευής την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ο Κώστας Τασούλας, που ανέβαλε το υπουργείο Πολιτισμού.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα σημείωσε ο κ. Τασούλας εξερχόμενος του Μεγάλου Μαξίμου και ανέφερε, επ΄ αυτού, ότι τα μουσεία είναι ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

"Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον αναπληρωτή υπουργό, Λεωνίδα Γρηγοράκο να δηλώνει πως δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου. «Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά» ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είδε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η συνάντηση ήταν για τον καλύτερο συντονισμό σε επίπεδο του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης και σημείωσε ότι το υπουργείο του, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή.

«Έχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη βάση της καθημερινότητας, των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά» ενώ σημείωσε ότι «η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη».

Τέλος, ο πρωθυπουργός είδε και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη. 

«Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. Η κυβέρνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

Επίσης, τόνισε πως η πόρτα του πρωθυπουργού είναι πάντα ανοικτή, όσες φορές θα χρειαστεί.