Αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους εκπαιδευτικούς - διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή εκτός έδρας, κήρυξε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η αποχή θα συνεχιστεί, έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές. Η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το Βαθμολογικό Κέντρο.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Θέμης Κοτσυφάκης, μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, " δεν είναι δυνατόν ο εκπαιδευτικός να πληρώνεται 2 ευρώ το γραπτό και να πληρώνει από την τσέπη τους τις μετακινήσεις ή και τη διαμονή σε άλλο νομό. Δεν αναμένεται να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά περιφειρακά σε κάποιους νομούς ενδέχεται και να καθυστερήσουν οι βαθμολογίες.Τα εντονότερα προβλήματα υπάρχουν στην Αχαϊα και στην Ξάνθη".

Οι αποφάσεις ή οι εντολές μετακίνησης-όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ- εκδίδονται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό των φορέων που τις εκδίδουν.

Η ΟΛΜΕ τονίζει, ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού) προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων και υπενθυμίζει ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε τα οδοιπορικά αυτής της κατηγορίας επί διετία σε αρκετές περιοχές.