«Με αισιοδοξία και πνεύμα καινοτομίας, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση» τόνισε η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, η οποία παρουσίασε το καινούριο της βιβλίο «Thrive» σε ομογενειακή συγκέντρωση στην Αστόρια, ανακοινώνοντας παράλληλα την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post, προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.
Τόσο στην ομιλία της στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, όσο και σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση, η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιχειρηματίας, η οποία ίδρυσε το γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο, ανέφερε ότι για την ίδια «σημαίνει πολλά» το γεγονός ότι μετά από ένδεκα χώρες, η Huffington Post «πρόκειται να γίνει και στην πατρίδα μου», επισημαίνοντας ότι «σύντομα, θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις».
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Αριάννα Χάφινγκτον, αναφερόμενη στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε ότι «η αντοχή, η εφευρετικότητα και η καινοτομία» θα οδηγήσουν την οικονομική κρίση στο τέλος της.
Για την άνοδο «ακραίων δυνάμεων» σε ΗΠΑ και Ευρώπη, υποστήριξε ότι «διαπιστώνεται μια άνοδος του εξτρεμισμού και την βλέπουμε όταν υπάρχει κόσμος σε απόγνωση και η ανισότητα αυξάνεται. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη πολύ σοβαρά αυτό το φαινόμενο» όπως είπε.
Σε ερώτηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, διατύπωσε την άποψη ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα βλέπουμε πλέον παντού, σε όλη την Ευρώπη».
Η κα Χάφινγκτον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «σημαντικό ρόλο» που είχε στη ζωή και στην καριέρα της η ελληνική κληρονομιά, με ιδιαίτερες αναφορές στον «σοφό λόγο» της μητέρας της (είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και καταγόταν από τον Πόντο), στην οποία αφιέρωσε το βιβλίο για όλα εκείνα που έδωσε σ’ αυτήν και στην αδελφή της, επίσης συγγραφέα, Αγάπη Στασινοπούλου και τα οποία συνέτειναν καταλυτικά στην «αξιολόγηση των κριτηρίων» για τον «επαναπροσδιορισμό της επιτυχίας».

greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook