Επίσημη πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για να τοποθετηθεί θετικά υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να στείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα μιλώντας στους υπουργούς που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ, συνέδεσε την εκλογή προέδρου με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

\”Η προεδρική εκλογή κρίνει τη σταθερότητα της χώρας, την πορεία της διακυβέρνησης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία αδιατάρακτα. Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά πρόσωπα αλλά την υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα\”, είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στην εκπομπή \”Κοινωνία Ώρα MEGA\” ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρήστος Μαχαίρας, συσχέτισε την εκλογή Προέδρου με τη συγκυρία αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται λέγοντας: \”Το τι θα γίνει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι έχει σχέση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου. Φαντάζεστε ένα πολιτικό κλίμα παρόμοιο με το σημερινό με μέτρα τα οποία θα έρχονται – είδατε την έκθεση του ΔΝΤ – και να πηγαίνει ο άλλος και να σηκώνει το χέρι του και να λέει ναι ψηφίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραταθεί η ζωή αυτής της κυβέρνησης\”.

Στην κυβέρνηση ωστόσο εκτιμούν ότι είναι πιθανό να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές. Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε για το θέμα μιλώντας στο Star: \”Εμείς θεωρούμε ότι στην παρούσα Βουλή υπάρχουν αρκετοί βουλευτές, όσοι χρειάζονται για να διατηρηθεί η πορεία σταθερότητας της χώρας, να βγούμε από την κρίση και να μπορέσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή\”.

Την ίδια ώρα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αυτή η Βουλή δε μπορεί να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και ζητά προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για αν απεικονιστούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί στο κοινοβούλιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης με σκοπό τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 βουλευτών και να αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον \”ΣΚΑΪ\” είπε: \”Εάν υπάρχει αυτή η προεδρική πλειοψηφία ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι αποτέλεσμα, να το πω επιεικώς, κάποιων αδόκιμων πρακτικών. Θα είναι μια πλαστή προεδρική πλειοψηφία. Γι αυτό λέμε ότι υπάρχει ανάγκη να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία\”.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook