Σε 17 συλλήψεις ύποπτων μελών της μαφίας, με επικεφαλής τον Γκουίντο Σπίνα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Τζεν και οδηγήθηκε, επίσης, στην φυλακή, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι καραμπινιέροι στο Παλέρμο της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σπίνα, μετά από πολλαπλές καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, είχε καταφέρει να βρίσκεται διαρκώς σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω δήθεν προβλημάτων υγείας.

Όπως διαρρέει, όμως, από τα γραφεία των εισαγγελέων, στην πραγματικότητα έχαιρε απόλυτης υγείας, και από την κατοικία του επέβλεπε και καθόριζε όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησης κοκαΐνης.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος των συλληφθέντων φέρεται ότι είχε στήσει μόνιμο σύστημα χρηματικών εκβιασμών σε βάρος εμπόρων και κατοίκων της συνοικίας Τζεν, η οποία χτίσθηκε από εταιρίες της Κόζα Νόστρα, χωρίς κανέναν σεβασμό στους προβλεπόμενους κανόνες δόμησης.

Οι ύποπτοι, τέλος, πλήρωναν τοπικούς τραγουδιστές του Παλέρμο για να επισκέπτονται την συγκεκριμένη περιφερειακή συνοικία και να δίνουν υπαίθριες, σύντομες συναυλίες, με «κομμάτια» τα οποία παρουσιάζουν την ζωή των φυλακισμένων και τη σταδιοδρομία νονών του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας.

newsbeast.gr