Επίσκεψη στα Ανώγεια πραγματοποίησε την Παρασκευή 20/6/2014 ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης» κ. Γιάννη Σταθάκη. Στις συναντήσεις που έγιναν στο Κέντρο Υγείας, στις Κοινωνικές Δομές και στο Δήμο Ανωγείων συμμετείχε και ο νέος Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Αντωνάκης και το υπόλοιπο προσωπικό ανέδειξαν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού. Σήμερα εργάζονται μόνο 2 νοσηλεύτριες στο ΚΥ, η πρωινή βάρδια συνήθως είναι χωρίς νοσηλευτική κάλυψη, το πρόγραμμα εφημερίας βγαίνει οριακά χάρις στην απόσπαση 2 γενικών γιατρών από το ΚΥ Αγίας Βαρβάρας, το προσωπικό του τοπικού τομέα του ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει όλο το 24ωρο και η διακομιδή των περιστατικών αρκετές φορές είναι προβληματική, η συντήρηση του κτιρίου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των πληροφοριακών συστημάτων είναι ελλιπέστατη, η προμήθεια αναλώσιμου υλικού είναι ανεπαρκής, η προμήθεια πετρελαίου είναι πολύ δυσχερής λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και συχνά το χειμώνα το ΚΥ μένει χωρίς θέρμανση. 
Τα παραπάνω προβλήματα έχουν οδηγήσει σε παραίτηση αρκετούς γιατρούς και επαγγελματίες υγείας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η λειτουργία του ΚΥ να έχει υποβαθμιστεί και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε μια δυσπρόσιτη περιοχή του Νομού να έχει γίνει πλέον επισφαλής.
Στις Κοινωνικές Δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ ) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων (μένουν απλήρωτοι για μήνες) και η ανασφάλεια που υπάρχει για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Έτσι, το εξαιρετικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες είναι σε διακινδύνευση, παρά τις αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας και πρόληψης φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης ενημερωτική συνάντησης με το Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος παρουσίασε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω των μνημονιακών περικοπών στους θεσμοθετημένους πόρους (ΣΑΤΑ, ΚΑΠ) αλλά και λόγω της μείωσης της επιχορήγησης ανά ωφελούμενο στα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων.
Οι κ.κ. Α. Ξανθός και Γ. Σταθάκης δεσμεύτηκαν να αναδείξουν τα παραπάνω προβλήματα τόσο στη Βουλή όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να στηρίξουν τον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και στις κοινωνικές δομές για την αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης και του Κοινωνικού Κράτους στη χώρα μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook