Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η «δωροδοκία» του διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης από φύλαρχους. Πιο συγκεκριμένα, εκείνο που εξόργισε τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, ήταν ότι στα ανταλλάγματα που πήρε ο Χλάουντι Μοτσόενενγκ βρέθηκε μια αγελάδα, ένα μοσχάρι και μια... γυναίκα!

Εφημερίδες, μάλιστα, δημοσίευσαν τη φωτογραφία της γυμνόστηθης "εκλεκτής" του Μοτσόενενγκ, της 22χρονης φοιτήτριας Βανέσα Μουτσουάρι.

Σύμφωνα με εφημερίδα του Σοβέτο οι φύλαρχοι, που θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα των φυλών τους στα μέσα ενημέρωσης, παρέταξαν δέκα νεαρές γυναίκες στο χωριό Τοχογιάντου, στην επαρχία του Λιμπόπο και κάλεσαν τον Μοτσόενενγκ να... διαλέξει. «Το έθιμο του να δωρίζονται γυναίκες, σαν να ήταν ζώα, συνιστά σοβαρή οπισθοχώρηση και προσβολή για τα 20 χρόνια δημοκρατικής προόδου και ελευθερίας, κυρίως όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων Κενόσι Ματσέπα.

Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν τελικά την παρέμβαση των αρχών της χώρας που αποφάσισαν να διενεργήσουν έρευνα για την υπόθεση.

Ο διευθυντής της τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την έρευνα σε βάρος του.

parapolitika.gr