Πλήρη ενημέρωση για το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) και τις δυνατότητες της νέας Προγραμματικής Περιόδου είχαν σήμερα το απόγευμα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου της «Δύναμης Πολιτών» από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη έπειτα από συνεννόηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Κομβικό σημείο της ενημέρωσης ήταν ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι καθίστανται πλέον διαχειριστές των ζητημάτων που άπτονται της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ η καινοτομία και η σύνδεση της έρευνας με την τοπική οικονομία ανάγονται σε πρωταρχικό στόχο του ΣΕΣ.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η εξοικονόμηση ενέργειας, η αξιοποίηση πολιτιστικών στοιχείων, η πολιτική προστασία, η κατάρτιση και η δια βίου μάθηση είναι μερικές από τις προτεραιότητες του προγράμματος της «Στρατηγικής Ευρώπης 2020», που θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook