Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει άμεσα το έργο της κατασκευής δικτύων του βιολογικού καθαρισμού Πλακιά και της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Ρεθύμνου, που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά των επισκεπτών – τουριστών. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα στην Π.Ε. Ρεθύμνου σύμβαση προϋπολογισμού 5.109.080,24€, για την υλοποίηση του έργου που αφορά το 2ο υποέργο «Εσωτερικά Δίκτυα Συλλογής Λυμάτων Οικισμών ευρύτερης περιοχής Πλακιά» του έργου «Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων ευρύτερης περιοχής Πλακιά». Το έργο συνίσταται στην κατασκευή εσωτερικών βαρυτικών δικτύων των οικισμών Πλακιά, Ασωμάτων, Λευκογείων, Μύρθιου, Μαριού και Σελλίων.
 Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη και του εκπροσώπου της μειοδότριας κατασκευαστικής εταιρείας «Αλφα-Δέλτα Κατασκευαστική Α.Ε.» έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Πιπεράκη, Περιφερειακών Συμβούλων και υπηρεσιακών Παραγόντων. Η εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο θα γίνει από την διευθύνουσα υπηρεσία την Παρασκευή 27 Ιουνίου, ενώ το έργο θα πρέπει να παραδοθεί, σύμφωνα με την σύμβαση μέχρι 31/12/2015. 
« Ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά το περιβάλλον, αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πλακιά όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για τους τουρίστες. Εμείς είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι βιολογικοί, τα δίκτυα αποχέτευσης των τουριστικών περιοχών αλλά και της ενδοχώρας και αισθανόμαστε ικανοποίηση με την υπογραφή της σύμβασης 5.109.000 ευρώ για τα δίκτυα του Πλακιά. Παράλληλα αναδεικνύεται ακόμη ένα θέμα. ότι με τη συνεργασία που είχαμε δήμος και Περιφέρεια, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Αντιπεριφέρειας που έχουν την υποστήριξη του έργου, κατορθώσαμε και υλοποιείται, γιατί ο δήμος δεν είχε την τεχνική επάρκεια. Ανέλαβαν οι δικοί μας υπηρεσίες και υλοποιούν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό, περιβαντολογικό έργο για την ευρύτερη περιοχή ».δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Σύντομα, πρόσθεσε « ολοκληρώνεται η διαδικασία με το δήμο Μυλοπόταμου, βιολογικός και δίκτυα. Άρα ολοκληρώνομε για την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου το μεγαλύτερο κομμάτι των έργων από πλευράς βιολογικών και αποχετεύσεων και μπαίνουμε στα επόμενα προγράμματα προς το τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσει η νέα προγραμματική περίοδος, το νέο ΕΣΠΑ για να μπορούμε να εντάξομε νέα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο για το περιβάλλον, τις αναπλάσεις, τις πόλεις και τα χωριά μας. Η ένταξη έχει γίνει, ακολουθεί η διαδικασία των δημοπρατήσεων. Στη νέα μας πρόταση έχομε πάλι έργα περιβάλλοντος. Εάν κάποια δίκτυα δεν έχουν γίνει η κάποιοι βιολογικοί χρειάζονται να γίνουν είμαστε ανοικτοί για να μπορούν να ενταχθούν και να ολοκληρωθούν. δεν γίνεται να θέλουμε ποιοτικό τουρισμό, μια άλλη ποιότητα της ζωής των κατοίκων όπου και αν κατοικούν αυτοί και να μην έχομε τα έργα υποδομών όπως είναι οι βιολογικοί, τα αποχετευτικά δίκτυα, η ύδρευση και ότι συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής.
 Για το βιολογικό του Ρεθύμνου είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία των χρηματοδοτήσεων, όμως σύντομα ξεμπλοκάρεται και αυτή και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι λογαριασμοί που υπάρχουν και δεν έχουν ακόμη πληρωθεί είναι θέμα γραφειοκρατικό. Είναι άλλο αν έχει ενταχθεί, είναι άλλο αυτό που υπάρχει εργολαβία, που τώρα συζητείται με τον ανάδοχο του έργου και έχω μια συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου για να μπορέσουν να πληρωθούν οι λογαριασμοί που υπάρχουν.»
Για την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη σήμερα στο Ρέθυμνο η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου δήλωσε « Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψει ο Περιφερειάρχης ένα πολύ μεγάλο έργο για το Ρέθυμνο που αφορά δεύτερη σύμβαση για το βιολογικό του Πλακιά, στην ουσία αφορά όλο το νότιο Ρέθυμνο, το νότιο τμήμα του δήμου Αγίου Βασιλείου. Η σύμβαση αυτή έχει προϋπολογισμό 5.109.000 ευρώ και αφορά τα εσωτερικά δίκτυα του βιολογικού που έχουν σχέση με πάρα πολλά χωριά και πολλούς οικισμούς και τουριστικούς οικισμούς όπως του δήμου Λευκόγεια, Μύρτος, Ασώματος κλπ. Είναι ένα έργο πνοής για το Ρέθυμνο. Το διεκδίκησε και ο δήμος Αγίου Βασιλείου και η Περιφερειακή Ενότητα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συμβασιοποιήθηκε και πριν κάποιους μήνες το πρώτο υποέργο που αφορά τα εξωτερικά δίκτυα και σήμερα συμβασιοποιείται το δεύτερο μεγάλο έργο που είναι τα εσωτερικά δίκτυα. Είναι μεγάλο έργο για το Ρέθυμνο και βεβαίως επιδιώκουμε να λυθεί το θέμα όλων των βιολογικών μας σε όλο το νομό. Και ότι δεν προλάβαμε σ\’ αυτή τη διαχειριστική περίοδο και βεβαίως ετοιμάζονται και οι δήμοι για την επόμενη περίοδο, για το νέο έτος».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης έκανε λόγο για ένα έργο πνοής για την περιοχή και ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη, τους μηχανικούς και όλους όσους συνετέλεσαν για τη δρομολόγηση υλοποίησης του έργου. « Όπως γνωρίζεται ο δήμος μας δεν είχε τεχνική και διαχειριστική επάρκεια με αποτέλεσμα να έχομε προβλήματα στην κατάρτιση των μελετών και με υπομονή μας περίμενε η Περιφέρεια προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί αυτό το έργο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιπεράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook