Πτώση για τις αμερικανικές μετοχές με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες μετά από την άνοδό του ενδοσυνεδριακά σε επίπεδα νέου ρεκόρ, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες υπερίσχυσαν των καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

\”Σε αυτά τα επίπεδα χρειάζεται ένας ισχυρός καταλύτης, και νομίζω ότι τον έχουμε, αλλά οι επενδυτές είναι νευρικοί με άλλα πράγματα όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Μεγάλος αριθμός επενδυτών ψάχνουν την ευκαιρία να «τραβήξουν» κάποια χρήματα, κοντά στα ιστορικά υψηλά\”, αναφέρει ο Art Hogan, υπεύθυνος στρατηγικός αναλυτής στο Wunderlich Securities.

Ο Dow σημείωσε πτώση 119 μονάδες ή 0,70% στις 16.818 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,64% στις 1.950 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,43% στις 4.350 μονάδες.

“Σε αυτό το επίπεδο, δεν πρόκειται να αγνοήσουμε κάτι εάν είναι άσχημο, αλλά μπορεί να το αγνοήσουμε εάν είναι καλό”, λέει στο CNBC o Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στη Wunderlich Securities, αναφερόμενος στις μετοχές που παραμένουν σε ιστορικά υψηλά και τον αντίκτυπο των οικονομικών στοιχείων στην αγορά.

Sell off για τον κλάδο της ενέργειας.

\”Χρειαζόμαστε σημαντικά καλά νέα από το πεδίο των οικονομικών στοιχείων για να κινηθούν οι μετοχές υψηλότερα”, τονίζει ο Hogan.

Στα macro της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αγορές νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν το Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 χρόνων, ένδειξη ότι η βιομηχανία ανακάμπτει από το πλήγμα που δέχθηκε από τη βαρυχειμωνιά στις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν 18,5%, στις 514.000. Την προηγούμενη μέρα είχε ανακοινωθεί ότι οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας υψηλό 8 μηνών.

Διαφορετικά στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές κατοικιών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι είχε προβλεφθεί το έτος που τελείωσε τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης S&P/Case-Shiller αυξήθηκε 10.8% από τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από αύξηση 12,4% το Μάρτιο.

Παράλληλα, βελτιώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, με τον δείκτη του Conference Board να διαμορφώνεται στις 85,2 μονάδες από 82,2 τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 83,5 μονάδες.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 8,3% μετά το χαμηλό της 11ης Απριλίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την πρώτη πτώση του ΑΕΠ που σημειώνεται στη χώρα μετά το 2011.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Philadelphia, Charles Plosser δήλωσε σήμερα ότι είναι “αρκετά αισιόδοξος” ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα ξεπεράσει το 2,4% το υπόλοιπο της χρονιάς ενώ μέσω σταθερής ανάπτυξης στην αγορά εργασίας.

Η Walgreen κατέγραψε απώλειες 1,80% μετά την ανακοίνωση κερδών που απογοήτευσε τις αγορές.

Η Elizabeth Arden υποχώρησε 2,99%, καθώς ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η Micron Technology σημειώνει άνοδο 3,93% μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Vertex Pharmaceuticals σημειώνει άλμα 40,88% μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από τις δοκιμές ενός νέου φαρμάκου.

Η Intel ενισχύθηκε 0,89%, η UnitedHealth Group κατέγραψε κέρδη 0,31%, η Coca-Cola ενισχύθηκε 0,29%, η Wal-Mart Stores σημείωσε άνοδο 0,24%

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook