Οι πρόσφατες αναφορές του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, με τις οποίες αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, (δείτε εδώ), προκάλεσαν την άμεση απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΧ.
Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αφού επισημαίνουν πως η ΔΕΥΑΧ δεν είναι \”υπηρεσία του Δήμου Χανίων\”, ούτε \”τροχόσπιτο που σήμερα το πάμε στο βουνό και αύριο στη θάλασσα\”, υπενθυμίζουν στον κ.Βάμβουκα πως προεκλογικά είχε χαρακτηρίζει ως \”παπαγαλάκια\” όσους έκαναν λόγο για μετεγκατάσταση.
Αναλυτικά στην ανοικτή επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χανίων, το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ αναφέρει τα εξής:
\”Κύριε Βάμβουκα,
1) Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων την τελευταία τετραετία έχει υποστεί (καλώς ή κακώς) δύο μετακομίσεις – μετεγκαταστάσεις, από το Δημαρχείο Χανίων στο Πιθάρι Ακρωτηρίου και από το Πιθάρι Ακρωτηρίου στις Μουρνιές.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. δεν είναι υπηρεσία ή γραφείο του Δήμου Χανίων (π.χ. τρία γραφεία και δέκα υπάλληλοι) να την πηγαίνουν από εδώ και από εκεί. Είναι μία αυτοτελής οντότητα, μία ολόκληρη επιχείρηση με 108 άτομα (σήμερα) τακτικό προσωπικό σύν τους εργαζόμενους μέσω μαθητείας ΟΑΕΔ, πρακτικής άσκησης Τ.Ε.Ι. και προγραμμάτων ΟΑΕΔ, με δική της Διοικητική, Οικονομική, Τεχνική Υπηρεσία, συνεργεία, αποθήκη υλικών, τον όγκο και την προσφορά της οποίας γνωρίσατε κατά τις δύο προεκλογικές σας επισκέψεις – δεσμεύσεις στα γραφεία μας και στους άλλους χώρους εργασίας (αντλιοστάσιο Αγ. Ιωάννη, Βιολογικός Καθαρισμός).
Ήδη στις Μουρνιές έχουν εγκατασταθεί και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία ύδρευσης, μένουν μόνο οι εργαζόμενοι του συνεργείου αποχέτευσης και του κατασκευαστικού, ενώ ετοιμάζονται και παραδίδονται σε λίγες ημέρες και τα σχετικά αποδυτήρια.
Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να ξαναμεταστεγαστεί η Δ.Ε.Υ.Α.Χ για 3η φορά ;
Μήπως θεωρείτε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είναι ένα τροχόσπιτο που σήμερα το πάμε στο βουνό και αύριο στη θάλασσα ; 
Και, εν τέλει, τα χρήματα των δημοτών πρέπει να δαπανώνται στις μετεγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Χ ;
2) Ήδη οι Δημότες των Χανίων έχουν μάθει τη νέα θέση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και οι προσέλευση για την επίλυση των προβλημάτων τους ή πληρωμή λογαριασμών ή την υποβολή των αιτήσεων για άδειες υδροδότησης ή σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο είναι πολύ ικανοποιητική, καθώς η θέση της κρίνεται κεντρική για τον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων. 
Υπενθυμίζουμε οτι η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για προσωρινή μετακίνηση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ στο Πιθάρι και μετά σε πιό κεντροβαρή θέση, ήταν ομόφωνη. 
3) Εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν φήμες και παραφιλολογίες για μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (και καλά στα πλαίσια μετεγκατάστασης Υπηρεσιών του Δήμου). Μετά το ανωτέρω δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων και την άποψη του κου Σκουλάκη (αν αληθεύει το περιεχόμενό της) ότι ‘’σας οδηγούν σε ταλαιπωρία και περιπέτεια οι συνεργάτες σας’’, φαίνεται ότι αληθεύουν αυτές οι φήμες και ότι χρησιμοποιείται το πρόσχημα της μετεγκατάστασης Υπηρεσιών του Δήμου για να ικανοποιηθούν μύχιες σκέψεις και επιθυμίες κάποιων συνεργατών σας περί Δ.Ε.Υ.Α.Χ, και όχι ο σωστότερος προγραμματισμός και η εξοικονόμηση Δημοτικών κονδυλίων από ενοίκια. Εξ άλλου το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είναι Δημοτικό Κτίριο.
4) Κατά την τελευταία προεκλογική επίσκεψή σας στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ. την Παρασκευή 23/5/2014 η πρώτη ερώτηση που σας κάναμε ήταν αν υπάρχει θέμα κτιριακό ή μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και απαντήσατε προς τους εργαζόμενους, επί λέξει, ‘’μην ακούτε τα παπαγαλάκια’’ !! 
5) Όπως δηλώσατε ως συνδυασμός: ‘’έχουμε πάρει σαφή θέση υπέρ της αναβάθμισης και ενίσχυσης της επιχείρησης, καθώς τη θεωρούμε βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της τόπου μας’’. 
Πιστεύετε ότι με την ψυχολογία που δημιουργείται στους εργαζόμενους από όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις δηλώσεις για μετεγκατάσταση ή σαλαμοποίηση εργαζομένων σε ένα κτίριο, συμβάλλετε στην αναβάθμιση και ενίσχυση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ; 
Αν εργαζόμενοι σε δική σας προσωπική επιχείρηση δούλευαν υπό αυτή την ψυχολογία, πιστεύετε ότι θα ήταν αποδοτικοί ;
Να σας υπενθυμίζουμε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έχουμε πάνω από είκοσι (20) χρόνια εργασίας και προσφοράς στην Επιχείρηση και τη θεωρούμε ‘’σπίτι μας’’, αλλά και ‘’σπίτι’’ των συνδημοτών και συμπολιτών μας. 
Δύσκολα χτίζεις ένα σπίτι αλλά εύκολα το χαλάς.\”

(Η φωτό είναι απο συνάντηση του κ.Βάμβουκα με εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ στην προεκλογική περίοδο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook