Το οινοποιείο Ντουράκη κερδίζει δύο μετάλλια στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό κρασιού του κόσμου ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Tα Decanter World Wine Awards ξεκίνησαν το 2004 με μόλις πάνω από 4.000 κρασιά, και γιορτάζουν τώρα τη ενδέκατη επέτειό τους ως ο κορυφαίος διαγωνισμός οίνου στον κόσμο.
Το οινοποιείο Ντουράκη κερδίζει ένα ασημένιο μετάλιο για το Euphoria Romeiko και έναν έπαινο για τον Λύχνο Λευκό από σταφύλια βιολογικής καλλιέργιας βιδιανό!

Δύο δηλαδή κρητικές ποικιλίες που εντυπωσιάζουν!

Το Euphoria Douraki 2013 από λιαστά σταφύλια ποικιλίας Ρωμέικο, είναι ένας οίνος φυσικώς γλυκύς . Εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων από λουλούδια και εσπεριδοειδή(νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο), καραμέλας βουτύρου και μελιού. Πλούσια, κομψή γεύση, μεταξένια γλύκα στο στόμα και με καλή ισορροπία γλύκας-οξύτητας.

Ο Λύχνος Λευκός 2013 είναι οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας της ποικιλίας βιδιανό : μία από τις πιο αξιόλογες γηγενείς λευκές της Κρήτης. Χρυσοπράσινος με γοητευτική σύνθεση λεπτών ποικιλιακών αρωμάτων με κύρια τα ανοιξιάτικα λουλούδια(τριαντάφυλλο ,γαρίφαλο και νότες λεμονιού). Ευχάριστη δροσερή γεύση με ισορροπημένη μακρά επίγευση σε φρουτώδεις τόνους. Έξοχα δομημένο στο στόμα ,αρμονικό και πλούσιο ,όπου η χάρη συναντά τη βελούδινη δύναμη.

Στην υγειά μας!

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ :
http://www.decanter.com/dwwa/search?producerCountry=26&producer=Dourakis

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook