Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 5 και 75 ετών, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και κακομεταχείρισης στα χέρια του διάσημου πρώην παρουσιαστή του ραδιοφώνου του BBC Τζίμι Σάβιλ, σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα των ερευνητών που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

Τα ευρήματα αφορούν τη δράση του Σάβιλ σε τουλάχιστον 28 δημόσια νοσοκομεία της Βρετανίας, και καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 1962 και 2009. Ο Σάβιλ, άλλοτε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του BBC, πέθανε τον Οκτώβριο του 2011, λίγους μήνες πριν αποκαλυφθούν τα εγκλήματά του.

Μεταξύ άλλων, ο Σάβιλ επιτέθηκε σε ορισμένα θύματά του ενώ αυτά ήταν κλινήρη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως είχε νεκροφιλικές σεξουαλικές επαφές και με πτώματα σε νοσοκομειακό νεκροτομείο.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα αγοράκι 10 ετών, το οποίο κακοποιήθηκε από τον Σάβιλ ενώ περίμενε να βγάλει ακτινογραφία για το σπασμένο του χέρι.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως ο Σάβιλ χρησιμοποιούσε τα γυάλινα μάτια που έκλεβε από πτώματα στα νεκροτομεία προκειμένου να φτιάξει κοσμήματα.

«Ως έθνος, κάποτε αγαπούσαμε τον Σάβιλ ως έναν κάπως εκκεντρική εθνικό θησαυρό που ήταν ‘δεμένος’ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

»Η σημερινή έκθεση καταδεικνύει πως στην πραγματικότητα ήταν ένας αρρωστημένος και υπερδραστήριος σεξουαλικός εγκληματίας, που κατ’ επανάληψη εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη ενός έθνους για τις δικές του πρόστυχες προθέσεις», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης.

«Βαθύ σοκ» εξέφρασε, μέσω αντιπροσώπου του, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook