Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό Κέντρο, με την υποστήριξη των Δήμων της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Φαιστού διοργανώνουν τον ηλιακό γύρο της Κρήτης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενέργειας.

Ο ηλιακός γύρος της Κρήτης, μήκους 780 χλμ. έχει προγραμματιστεί από τις 23/6-28/6 να πραγματοποιήσει, με το καινοτόμο υβριδικό ηλιακό όχημα, το οποίο έχει κατασκευαστεί από Κρητικούς μηχανικούς και επιστήμονες το γύρο της Κρήτης κάνοντας 14 στάσεις σε 12 διαφορετικούς Δήμους προωθώντας την καινοτομία, την βιώσιμη μετακίνηση, την ηλιακή ενέργεια, την τοπική επιχειρηματικότητα και τον οικολογικό τουρισμό.

Ο Δήμος Φαιστού δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, καθώς το Σάββατο 28/6 κατά τη διέλευση του ηλιακού οχήματος από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, θα καταλήξει στην όμορφη παραλία των Ματάλων, όπου και θα παραμείνει για όλο το βράδυ δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να δουν από κοντά ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, όπως είναι το ηλιακό όχημα «Sunnyclist», που με καινοτόμα σχεδίαση κινείται με ηλιακή ενέργεια, μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook