Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο \”Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!\”, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library, την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Σούδας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το γνωστό παραμύθι, «Το ασχημόπαπο» του H.C. Andersen, από την συγγραφέα – ηθοποιό κα. Μαρινέλλα Βλαχάκη. 
Τα παιδιά με συγκίνηση άκουσαν και συζήτησαν το γνωστό κι αγαπημένο τους παραμύθι που μιλάει αιώνες στα μήκη και τα πλάτη της γης, για τις περιπέτειες του ασχημόπαπου που υπομένει την αποδοκιμασία μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικό και στη συνέχεια ζωγράφισαν όλα μαζί πολύ όμορφα το ασχημόπαπο.
\’\’Ωραία κι ενδιαφέρουσα εμπειρία\’\’ χαρακτήρισε την επικοινωνία της με τα παδιά, η κα Βλαχάκη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε \’\’Φανταζόμαστε ο καθένας με το δικό του τρόπο αυτό το πλάσμα, σκεφτόμαστε και πιστεύουμε, ότι μια μέρα κάθε «ασχημόπαπο» θα αγαπιέται ακριβώς επειδή είναι διαφορετικό. Κι ευχόμαστε κάθε άνθρωπος να φτάσει να εννοεί, να εκτιμάει και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα επειδή μ\’ αυτόν τον τρόπο σκέψης θα είναι πλουσιότερος πνευματικά και συναισθηματικά\’\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook