Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, και τους βουλευτές Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος», πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη συνάντηση αξιολογήθηκε η πορεία υποβολής των αιτήσεων και έγινε αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Όπως τονίζεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση στις 3 Ιουνίου το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα. 
Ακόμη, όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook