Με 26 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά εγκρίθηκε η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βρετανίας, οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στον Γιούνκερ.

\”Η απόφαση ελήφθη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής\”, ανέφερε.

\”Είναι το λάθος άτομο. Ο Γιούνκερ συνιστά ένα πεπαλαιωμένο πρόσωπο, ο οποίος ενίσχυσε το ρόλο των Βρυξελλών και μείωσε την ισχύς των εθνικών κυβερνήσεων\”, υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο Ντ. Κάμερον, τον οποίο δεν στήριξε η πλειοψηφία των ευρωπαίων ηγετών.

Μόνο ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται ότι στις 16 Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της προτάσεως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook