Το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την υποστήριξη και κατάρτιση των ανέργων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας, προχώρησε από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014, στην υλοποίηση δωρεάν σεμιναρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή, η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συνολικά 17 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων και διοικητικά υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης Γαβριήλ Κουρή ήταν «να μεταδοθούν στους συμμετέχοντες γνώσεις, εργαλεία και υποστήριξη, μέσα από το διαδραστικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, τόσο αναφορικά με τη διαδικασία αποτελεσματικής αναζήτησης όσο και με την παραγωγική ένταξή τους σε μία νέα θέση εργασίας, με σκοπό να τη διατηρήσουν και να εξελιχθούν μέσα σε αυτή».

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από την επιμορφώτρια Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης, Σύμβουλο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Πιστοποιημένη Εισηγήτρια ΛΑΕΚ / ΟΑΕΔ κα. Λόλα Κωνσταντίνα.

Βασικοί θεματικοί άξονες του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων ήταν η προετοιμασία και ο εφοδιασμός των συμμετεχόντων προκειμένου να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά όλα τα εργαλεία αναζήτησης που έχουν στη διάθεση τους όπως η σύνταξη βιογραφικού η διαχείριση συνεντεύξεων καθώς επίσης και μέθοδοι αυτό-εκπαίδευσης, τεχνικές αυτό-αξιολόγησης, κανόνες εργασιακής συμπεριφοράς που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να ενταχθούν αποτελεσματικά σε μια νέα θέση εργασίας, ώστε να μπορέσουν και να τη διατηρήσουν.

Όσον αφορά το προφίλ των συμμετεχόντων στα εν λόγω σεμινάρια, η πλειονότητα αυτών ήταν ηλικίας μεταξύ 25 έως 35 ετών (47%), απόφοιτοι ΑΕΙ (29%) αλλά και απόφοιτοι ΑΤΕΙ και κάτοχοι Μεταπτυχιακών-Διδακτορικού (18)% αντίστοιχα, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών (65%), με εργασιακή εμπειρία (82%), και πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας (53%). Σε ότι αφορά την πηγή πληροφόρησης η πλειονότητα των ανέργων ενημερώθηκε για τα σεμινάρια κυρίως μέσω του διαδικτύου (41%) αλλά και των εφημερίδων (35%).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook